Választások 2024 – jelöltek bemutatkozása: Magyar Ágnes és György József / Mi Hazánk

0
80

Az önkormányzati választásokhoz kapcsolódó cikkeinket azoknak a jelölteknek a bemutatásával folytatjuk, akik jelenleg nem képviselők. Ezúttal Magyar Ágnes gondolatait olvashatják, akit a Mi Hazánk támogat.

Magyar Ágnes tanár vagyok, a 3-as választókerület képviselőjelöltje a Mi Hazánk támogatásával.

Budaörsön neveltük fel férjemmel három gyerekünket, itt jártak iskolába, néptáncra, focira. Magam és családom is részt vettünk és veszünk a város kulturális életében.

Választókerületem a főúttól a frankhegyi erdőig terjed. Sajátos ezen városrész szerkezete és így a lakosok eltérő életmódjával jár. Hiszen adott esetben választóim felszállhatnak egy buszra a házuk előtt is, de a turistaház környékén akár indulhatnak az erdőn át Makkosmáriáig. Közös érdekünk azonban mostani kertvárosi vagy üdülőterületi, de mindenképpen természetközeli életmódunk megőrzése.

Ehhez képviselőként azzal is hozzá kívánok járulni, hogy  természetvédelmi területté nyilvánítsuk a Tűzkő-hegyet és a Naphegyet, őrizzük meg a város egyik tüdejét az unokáinknak is! Nézzünk körmére annak a szolgáltatónak, aki rendszertelenül viszi el a szemetet vagy ha mégis, akkor azt úgy teszi, hogy összeönti a szelektív hulladékot a háztartásival. Hatósági erővel ügyelni kell arra is, hogy a Frankhegyen csak azok lakjanak életvitelszerűen, akik saját, vagy bérelt ingatlannal bírnak, mert sajnos gyakorta házakat foglalnak olyan illetéktelenek, akik tönkre teszik a környezetüket.

Környezetei komfortunkat rontja az is, hogy az utóbbi időben vizuális terrorként kell megélnünk azt, hogy a közpénzt indokolatlanul fecsérelve, egyre szaporodó, otromba fémkorlátokra és táblaerdőre költi a város, mint ahogy az a Farkasréti úton is látható.

Kezdeményezném, hogy a tervezett közterületi beruházásokról rendszeres lakossági interenetes szavazást figyelembe véve döntsön a testület.

Köztudott, hogy a magyar társadalom lakossága is öregszik. Nagy a várakozási idő az idősgondozó intézményekbe való bejutásba, ezért fontosnak tartom, hogy minőségi idősgondozást nyújtsunk a rászorulóknak, és a város támogassa ebben az azt kérő budaörsi időseinket akár újonnan létesítendő városi vagy magánintézményben.

A Mi Hazánk jelöltjei:

1. Szatmári Gábor 2. Dr. Kopecsnik Miklós 3. Magyar Ágnes 4. Zákány Árpád 5. György József (polgármester-jelölt is) 6. Szeleczky Csilla 7. Farkas Tamás 8. Fazekas Dóra 9. Dörflinger Gábor 10. Csikós András

György József bemutatkozása

György József a helyi ügyekről a Polgármester-jelölti „vita” során fejtette ki véleményét. Önmagáról ezt írta:György József vagyok, a Mi Hazánk Mozgalom Külügyi Kabinetjének tagja és a budaörsi szervezet vezetője, 60 éves okleveles közgazdász. Sokáig az idegenforgalomban dolgoztam, majd információtechnikával. Budaörsön élek születésemtől fogva. Van egy kisiskolás fiam. Büszke vagyok édesapámra, aki aktív résztvevője volt a mai Illyés gimnázium elődjének, a Budaörsi Gimnázium megalapításának, miután szülőhelyén ’56-ban börtönbe zárták, majd gimnáziumigazgatóként ellehetetlenítették.

A kirándulások mellett hobbim az asztrológia és a természetgyógyászat, szeretem a vízpartokat, az úszást, naponta jógázom, sportok. Kedvenc íróim Hamvas Béla, Hermann Hesse, Tamási Áron, Richard Bach, Gerard Durrell, Szepes Mária és Jókai Mór. Érdekel még a tibeti buddhizmus, meditációs gyakorlatra is szert tettem. Angol, német és olasz nyelven beszélek.”

A választáshoz kapcsolódó korábbi cikkeink: 

Választások 2024 – Polgármester-jelölti „vita” (1. rész) – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Új jelölt:

Választás 2024 – Kisfalviné Lauber Andrea: „Budaörs nemcsak egy lakóhely, hanem igazi otthon számomra” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

A jelenlegi képviselőkkel értékelő interjúk:

Választások 2024 (14. rész) Molnár Gábor: „Itt található a város kulturális, sport intézményeinek döntő többsége” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

álasztások 2024 (12. rész) Kisberk Balázs: “Budaörs csak egy piacnapot bír el” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (11. rész) – Hauser Péter: “Amit ígértem, sikerült túl is teljesíteni” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (10. rész) – Farkas Benedek: „Budaörs így számomra 2024-ben is a remény városa” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (9. rész) Laczik Zoltán: “Az egyik legégetőbb probléma a közlekedés” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (8. rész) Tóth Ferenc: „Az idén is sok minden történik Budaörs keleti részén” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (7. rész) Kapitány Gábor: „Kiemelt figyelmet fordítottam (…) a svábság és a történelmi egyházak támogatására” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (6. rész) – Stift Nándor: „A függetlenséget 1998 óta megőriztem” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (5. rész) – Löfler Dávid: Legyen évente több közmeghallgatás! – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here