Választások 2024 (14. rész) Molnár Gábor: „Itt található a város kulturális, sport intézményeinek döntő többsége”

0
46

Bár hivatalosan az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya csak 2024. április 20-án kezdődik meg, a gyakorlatban már zajlik. A Budaörsi Naplóban ezért egy új cikksorozatban először a jelenlegi budaörsi képviselő-testület tagjaival készítettünk rövid interjúkat, elsősorban az eddigi munkájukról. Molnár Gábor az óvárosban képviselő, itt található a város kulturális, sport intézményeinek döntő többsége, és 1998-tól választják meg újra és újra.

 

A kérdéseink hozzád is ugyanazok, számvetés, mit értél el az előző ciklusban és mire számítasz most?

Képviselőként – visszagondolva a ciklusra – természetesen magamban tartok önértékelést. A sok nehézség ellenére (covid, elvonások, infláció) sikeres volt az elmúlt négy és fél év. Az igazi értékelést, majd június 9-én a választókörzet szavazói fogják megadni. Bízom benne, hogy ez az értékelés pozitív lesz, hiszen 1998-tól folyamatosan sikerült bizalmat kapnom.

Érzek magamban annyi energiát, hogy megválasztásom esetén újra sikeresen képviseljem a körzetet. A tapasztalatom, a helyismeretem megvan hozzá. Csapatunkkal a Budaörs Fejlődéért Egyesülettel két sikeres választáson vagyunk túl, szeretnénk folytatni a megkezdett munkát. Egyesületünk – Wittinghoff Tamás vezetésével – hasonló elveket valló, azonos értékek mentén gondolkodó összeszokott társaság. Mint mindenhol, vannak néha vitáink, de ez viszi előre a dolgokat és mindig sikerül közös nevezőre jutnunk.

Ebben az állandó változó jogi, gazdasági környezetben nagyon nehéz ígérni, tervezni. Természetesen van jövőkép, hisz célok nélkül nem lehet sikeresen működni. A következő ciklusban, megválasztásom esetén feltétlen szeretném elérni, hogy a Károly Király út, Baross utca és Csata utcai szakasz teljes felújításra kerüljön. Ez nem kis feladat, bőven 600 millió Ft feletti beruházás a jelenlegi árakon.

A múltról: az 5. körzet sajátos helyzetben van, hiszen itt található a város kulturális, sport intézményeinek döntő többsége. Fontos, hogy ezekben az intézményekben legyen meg a színvonalas működéshez szükséges feltétel. A 2019- 2024-es időszakban a -teljesség igénye nélkül – felújításra, energiakorszerűsítésre, új épület építésére került sor. BVUSS, Jókai Mór Művelődési Ház, Latinovits Színház, Régi Posta épülete Post – ART, Városi Ifjúsági Klub, Régészeti Múzeum, Könyvtár, Zichy Major, Pitypang Bölcsőde. Ezeknek a beruházásoknak a bekerülési értéke megközelítőleg 1,9 milliárd Ft.

Ezen felül – szintén csak kiragadva – elkészült a Hársfa utca, Dózsa György út, Gólya utca, Pacsirta utca, Károly Király út körforgalom.

A sorozat cikkei:

Választások 2024 (13. rész)  – Dr. Ritter Gergely:  “Sikerült átmentenünk az állam által megszüntetett ügyeleti rendszert”

 

Választások 2024 (12. rész) Kisberk Balázs: “Budaörs csak egy piacnapot bír el” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (11. rész) – Hauser Péter: “Amit ígértem, sikerült túl is teljesíteni” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (10. rész) – Farkas Benedek: „Budaörs így számomra 2024-ben is a remény városa” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (9. rész) Laczik Zoltán: “Az egyik legégetőbb probléma a közlekedés” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (8. rész) Tóth Ferenc: „Az idén is sok minden történik Budaörs keleti részén” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (7. rész) Kapitány Gábor: „Kiemelt figyelmet fordítottam (…) a svábság és a történelmi egyházak támogatására” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (6. rész) – Stift Nándor: „A függetlenséget 1998 óta megőriztem” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (5. rész) – Löfler Dávid: Legyen évente több közmeghallgatás! – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here