Választások 2024 (7. rész) Kapitány Gábor: „Kiemelt figyelmet fordítottam (…) a svábság és a történelmi egyházak támogatására”

0
91

Bár hivatalosan az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya csak 2024. április 20-án kezdődik meg, a gyakorlatban már zajlik. A Budaörsi Naplóban ezért egy cikksorozatban először a jelenlegi budaörsi képviselő-testület tagjaival készítettünk rövid interjúkat, elsősorban az elmúlt négy és fél évben végzett munkájukról. Kapitány Gábor a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról került be a képviselő-testületbe és idén júniusban az 5. számú körzetben, tehát az óvárosi részen indul, mint jelölt.

Miként értékeled az eltelt több mint négy év alatt a saját szerepedet a képviselőtestületben?
A mögöttünk álló ciklus első része, főként a koronavírus járvány miatt elrendelt zárlatról szólt. Ugyanakkor nem szeretném szó nélkül hagyni, a képviselő-testület és annak bizottságainak megalakulása körüli cirkuszt. Talán még van aki emlékszik rá, hogy a jobboldali képviselőket azért nem engedte dolgozni a bizottságokban a polgármester, mert szerinte a kampányban visszaélések történtek. Később persze kiderült, hogy az általa közölt hamis állítások mögött semmilyen konkrétum nincs, csak az volt a lényeg, hogy kontroll nélkül tudja meghozni a számára és a képviselői számára fontos döntéseket. Mivel a gyakorlati munkát csak 2021 év végén tudtuk megkezdeni, ezért majdhogynem csak egy fél ciklusról beszélhetünk.
Saját szerepemet ennek megfelelően érdemes értékelni. Sok témán dolgoztam a mögöttem álló időszakban. Főként a város pénzügyeivel és fejlesztéseivel foglalkoztam. Kiemelt figyelmet fordítottam Budaörs történeti értékeinek védelmére, a svábság és a történelmi egyházak támogatására.

Milyen esélyekkel/reményekkel indulsz a június 9-i választáson és melyik egyéni választási körzetben méreted meg magad?
A 2019-2024-es ciklus volt az első, amit képviselőként eltölthettem. Úgy érzékelem, hogy sokakban megerősödött az irántam érzett bizalom. Folyamatosan kapom a biztatást a budaörsiektől, hogy induljak újra a választáson, mert arra a dinamizmusra, amit én képviselek, nagy szüksége van városunknak és ezen belül az 5. számú valasztókörzetnek. Tehát indulok a választáson az 5. számú választókörzetben, erre megkaptam a felkérést és a felhatalmazást a Fidesztől és a KDNP-től egyaránt. A körzetnek és a városnak is szüksége van a változásra és erre most minden esély megvan.

És miért lennél kedvezőbb alternatíva az ott élőknek, a jelenlegi BFE-s képviselő Molnár Gábor helyett?
Én erre mindig azt szoktam mondani, hogy tisztelet azoknak akik eddig ellátták a képviselői feladatokat. Nem könnyű ez a munka. Azt azonban mindannyian érezzük, hogy más típusú, korszerűbb várospolitikára van szüksége Budaörsnek, mert megtorpant a fejlődés, még akkor is, ha a felmérésekben még jól áll a város. Ha kifejezetten a 5. számú körzetet nézzük, ami a belváros egy részét jelenti, rengeteg probléma vár megoldásra. Ezekre a problémákra és a kapcsolódó megoldásokra a nemsokára elérhető képviselőjelölti programomban fogok részletesen kitérni.

Az eddig megjelent cikkek:

Választások 2024 (6. rész) – Stift Nándor: „A függetlenséget 1998 óta megőriztem” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (5. rész) – Löfler Dávid: Legyen évente több közmeghallgatás! – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here