Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő”

0
177

Bár hivatalosan az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya csak 2024. április 20-án kezdődik meg, a gyakorlatban már zajlik. A Budaörsi Naplóban ezért egy új cikksorozatban először a jelenlegi budaörsi képviselő-testület tagjaival készítettünk rövid interjúkat, elsősorban az eddigi munkájukról. Török István 2022 nyarán időközi választáson lett Kamaraerdő képviselője. Bár nem ott él, 2010-2014-ig már sikerült itt győznie, akkor a Fidesz színeiben. Két éve azonban a Kamaraerdőért Érdekvédelmi Egyesület jelöltje volt.

Miként értékeled e rövid idő alatt, ami az időközi választás óta eltelt, a saját szerepedet a képviselőtestületben?
Jó volt újra érezni, hogy az ott lakó emberekben ismét felébred a remény, hogy nem lesz a város “mostohagyereke” Kamaraerdő. Sokan csodálkozva néztek arra az egyszerű dologra is, hogyha valamilyen ügyben megkeresnek, akkor megpróbálok mindig segíteni, és ha ez nem is mindig sikerül, akkor is visszajelzek. Többszáz megkeresést kaptam telefonon, e-mailben, Messengeren. A legtöbb esetben érdemi segítséget tudtam nyújtani.
Volt nehéz időszak is: például a 2023-as költségvetési év… Szégyenletes, hogy Kamaraerdőre akkor annyi „fejlesztés” jutott, hogy egy mobil illemhely került a parkba. Ez volt az egyetlen általam kezdeményezett,  és a testületi többség által is elfogadott, módosító előterjesztés. Így természetesen 2023-ban nemmel szavaztam a költségvetésre. Nagyon szomorú volt, hogy a Részönkormányzat ugyanakkor “csont nélkül” elfogadta azt a költségvetést… Változtatnom kellett a stratégiámon! Folyamatosan közvetítettem egy éven át a Facebookon, ’napirend előtt’ a helyi tévében, a tarthatatlan helyzetet. Fáradozásaimnak meg lett az eredménye: 2024-ben több mint 540 millió Ft került be a költségvetésbe Kamaraerdőre. Természetesen ezt a költségvetést már én is megszavaztam. Kamaraerdőért.

Milyen esélyekkel/reményekkel indulsz a június 9-i választáson?
Választói akaratot nem lehet teljesen előre megjósolni. 2014-ben úgy éreztem, hogy nyerni fogok, sok fejlesztés valósult meg akkor (például a park), és sok pozitív visszajelzést kaptam. Mégis elvesztettem a körzetet… Ebbe belejátszott a “nagypolitika”. Tudomásul kellett vennem, hogy ami egyes csoportok számára szimpatikus, az másoknak taszító. Ha egy területért akarok dolgozni, annak a jövőéjért, akkor a nagypolitikát teljesen kerülnöm kell.

Sikerült szerinted tartani magad ahhoz, hogy képviselőként csak Kamaraerdő érdeke a fontos számodra és nem a Fidesz helyi politikája?
Most szívem szerint visszakérdeznék, hogy te nem így látod? Budaörsön adott egy testületi többség, az önmagát „függetlennek” tituláló Budaörs Fejlődéséért Egyesület, akiknek szinte valamennyi tagja most, vagy korábban politikai párthoz kötődik/kötődött, sokszor vezetőként  (MSZP, Momentum, a ma már nem létező SZDSZ, stb.) És a testületi üléseken az idő 80%-ában a „kormány ellenzéke szerepkört” viszik. Velük szemben a nyíltan pártkötődésüket felvállaló Fidesz-KDNP-s listás képviselők vannak.
Nem találni egyetlen egy olyan tévéfelvételt sem az archívumban, ahol én országos “nagypolitikai” ügyben megnyilvánulnék, mert nem ez a dolgom! Pedig, a BFE indított ellenem jelöltet az időközin, tehát hozzájuk képest ellenzéki a pozícióm. Általánosságban elkeserít, dühít az, és ez a városvezetésé felelősség elsősorban, hogy a testületi ülések idejének nagy része “nagypolitikai csatározással” telik. Ahelyett, hogy a képviselők a város dolgaival foglalkoznának, kiemelten a saját körzetükkel, hiszen ez a dolguk/dolgunk, szerintem. Erre tettünk esküt!
Így azt ígérem a jövőben is, amennyiben nyerek júniusban, hogy továbbra is kizárólag  Kamaraerdő érdekeit fogom képviselni a testületben, eszerint fogok szavazni is, és nem szavazok meg semmit, ami méltánytalan a városrészünkhöz.

A sorozat korábbi cikkei:

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here