Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben”

0
247

Önkormányzati választás 2024

Bár hivatalosan az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya csak 2024. április 20-án kezdődik meg, a gyakorlatban már zajlik. A Budaörsi Naplóban ezért ma elindítunk egy új cikksorozatot, amelyben először a jelenlegi budaörsi képviselő-testület tagjaival készítettünk rövid interjúkat, elsősorban az elmúlt négy és fél évben végzett munkájukról. Az első, aki válaszolt kérdéseinkre, Czuczor Gergely, aki a Fidesz-KDNP listájáról került be és a kormánypárt részéről ő lesz Wittinghoff Tamásnak (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), a jelenlegi ellenzéki polgármesternek a kihívója. Így kampány végén még egyszer beszélgetni fogunk vele, polgármester-jelölti minőségében is.

A képviselők által jóváhagyott szövegen nem változtatunk, a válaszaikat nem kommentáljuk, így az abban leírtak nem tükrözik szerkesztőségünk véleményét, kizárólag a nyilatkozó képviselőét!

 

Budaörsi választási körzetek:

Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben”

Mi az, ami miatt az adott egyéni körzetben te lennél a kedvezőbb alternatíva az ott élőknek, a jelenlegi BFE-s képviselő helyett?
Ebben a ciklusban bebizonyosodott, hogy változás kell Budaörs élén, mert Wittinghoff Tamás annak a dollárbaloldalnak az oszlopos tagja, helyi megmondó embere, akik idegenek zsoldjában állva ránk akarják erőltetni a háborút, be akarják hozni iskoláinkba a LMBTQ propagandát, el akarják törölni a rezsicsökkentést és migránsgettókat akarnak létrehozni Magyarországon. Változás kell, mert lassan minden környező település élhetőségben, fejlődési ütemében, csinosságban utoléri, sőt lehagyja Budaörsöt. Törökbálinton, Biatorbágyon, Budakeszin több komoly, a lakosság kényelmét szolgáló, álomszép fejlesztés történt az elmúlt években.

Milyen esélyekkel/reményekkel indulsz a június 9-i választáson és melyik egyéni választási körzetben méreted meg magad?
Budaörsnek valódi városstratégiai koncepcióra van szüksége, amely olyan jövőképet ad, ami nem puszta pénzforrásként tekint a városra és nem áll meg az üzemeltetésnél. Létfontosságú a Helyi Építési Szabályzat átalakítása az óváros megóvása okán. Több mint 30 ezren lakunk Budaörsön, és gombamódra épülnek a négy-öt lakásos társasházak, mindez azért, mert a város liberális vezetése ezt lehetővé teszi. Budaörs főútvonalán ma áldatlan állapotok uralkodnak, kerékpárral járhatatlan. Szinte alig találunk helyben közösségi teret. A színház, művelődési ház épülete már-már szégyenletes, főként a városháza monumentális tömbjéhez képest. A szabadidő tartalmas eltöltésére szinte semmilyen valódi lehetőséget nem kínál a város. Egy, a sportot, a kultúrát, rekreációt kiszolgáló budaörsi városközpont kialakítására van szükség. Ezen belül kell létrehozni az új színházat, mint önálló kulturális teret. Kiváló adottságaink okán, fejlesztenünk kell a turizmust.

Miként értékeled az eltelt több mint négy év alatt a saját szerepedet a képviselő-testületben?
A polgármester nem hajlandó érdemben tárgyalni a kormány képviselőivel, számára sokkal fontosabb a saját nézeteinek, szélsőséges liberális gondolatainak a hangoztatása. Szerinte ami jó és működik Budaörsön, az csak neki köszönhető, ami meg nem, azért kizárólag a kormány a felelős. A fejlesztések elmaradtak. Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben, pedig Budaörs iparűzési adóbevétele az elmúlt tizenhárom évben összességében meghaladta a 120 milliárd forintot. Ez iszonyatosan sok pénz, mégsem látszik a városon. Az új vezetésnek az lenne az egyik legfontosabb feladata, hogy valódi fejlődés és ne stagnálás jellemezze Budaörsöt. Össze kell fognunk a kormánnyal és nem háborúznunk vele. Jöjjön létre egy, a hagyományaira büszke, stabil jövőképpel rendelkező városi közösség, amely elsődlegesen szem előtt tartja azt, hogy Budaörs nemcsak az ő lakóhelye, hanem az unokáié is az lesz egyszer. Ébresztő, Budaörs!

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here