Választások 2024 (6. rész) – Stift Nándor: „A függetlenséget 1998 óta megőriztem”

0
121

Bár hivatalosan az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya csak 2024. április 20-án kezdődik meg, a gyakorlatban már zajlik. A Budaörsi Naplóban ezért cikksorozatban először a jelenlegi budaörsi képviselő-testület tagjaival készítettünk rövid interjúkat, elsősorban az elmúlt négy és fél évben végzett munkájukról.  Stift Nándor a lakótelepnek az óvároshoz közelebb eső részének, a 7-es számú önkormányzati körzetnek a képviselője, 1998 óta.


Mit emelnél ki, mint legfontosabb eredményeket az egyéni körzetedben az elmúlt 4,5 évben?
Az elmúlt 4-5 évben a 7-es számú választókörzetben, amelyet én képviselek, több kiemelkedő beruházást valósított meg az önkormányzat. A Budaörsöt sújtó, egyre növekvő állami elvonások ellenére, a lakótelepen járdákat, utakat újítottunk föl. A Lévai utcában egy 33 férőhelyes parkoló készült el, ezzel is enyhítve a lakótelepi közlekedési nehézségeket. Felújítottuk a Patkó utcai Mákszem óvoda játszóudvarát és a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola futósávjait is. A Szabadság úti OTP társasházaknál új lámpatesteket helyeztünk ki. A Patkó utca 1. szám alatti társasháznak pedig a környezete szépült meg.

És mit emelnél ki városi szinten?
Az önkormányzat finanszírozásából mindeddig jól működő budaörsi ügyeleti rendszert ellehetetlenítette a kormányzati központosítás. Az önkormányzat ezért saját hatáskörében olyan új ellátási szintet vezetett be 2024. március 1-től, ami továbbra is biztosítja a 24 órás egészségügyi ellátást helyben a budaörsiek számára és a hatályos jogszabályoknak is megfelel.

Mi motivál abban, hogy újra indulj és folytasd a képviselői munkát?
Független jelöltként 1998-ban lettem a 7-es számú választókörzet önkormányzati képviselője. Ezt a függetlenséget azóta is megőriztem, egyetlen pártnak sem voltam és nem lettem tagja. Nagyon sok embert ismerek a választókörzetemben, akiknek, ha gondjuk, problémájuk van, megszólítanak személyesen vagy telefonon hívnak. Örülök ezeknek a megkereséseknek, hiszen csak azokat a problémákat tudom képviselőként megoldani, amelyekről értesülök.
A két és fél évtized alatt elvégzett munkám motivál abban, hogy 2024 júniusában, a helyi önkormányzati választáson ismét elinduljak a 7-es számú választókörzetben, a Budaörs Fejlődéséért Egyesület támogatásával. Azt kérem a körzetem lakóitól, hogy szavazatukkal ezúttal is támogassanak a megválasztásomat.

Mit szeretnél elkerülni a mostani kampányban?
Eddig is kizárólag a pozitív kampány erejében hittem, és ez most sem lesz másként.

A sorozat korábbi cikkei:

Választások 2024 (5. rész) – Löfler Dávid: Legyen évente több közmeghallgatás! – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here