Választások 2024 (5. rész) – Löfler Dávid: Legyen évente több közmeghallgatás!

0
215

Bár hivatalosan az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya csak 2024. április 20-án kezdődik meg, a gyakorlatban már zajlik. A Budaörsi Naplóban ezért egy új cikksorozatban először a jelenlegi budaörsi képviselő-testület tagjaival készítettünk rövid interjúkat, elsősorban az elmúlt négy és fél évben végzett munkájukról. Löfler Dávid a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról került be. Egyik visszatérő javaslata: legyen évente több közmeghallgatás.

Miként értékeled az eltelt több mint négy év alatt a saját szerepedet a képviselőtestületben?
A mögöttünk álló ciklusban a képviselő-testületi munkában folytatódott a korábbi gyakorlat: a helyben jelentős többségben lévő baloldal az országos ellenzéki nagypolitikával foglalkozik, a hivatal a polgármester nevében hosszú távú elképzelés és koncepció nélkül benyújtja az előterjesztéseket, a BFE képviselői pedig kérdések, fenntartások nélkül megszavaznak mindent. Folyamatosan hangoztatom, hogy be kell vonni a választópolgárokat, az itt élőket a helyi döntésekbe, hiszen minden egyes határozat, amit a képviselő-testület meghoz, közvetve vagy közvetlenül érinti a lakosságot. Több alkalommal benyújtottam javaslatként, hogy Budaörsön nem elég évente egy alkalommal közmeghallgatást tartani, hiszen a településen közel 30 ezren élnek. Ráadásul Wittinghoff Tamás által előterjesztett rendeletmódosítás nyomán, mostanra már csak előre kiállított „felszólalójegy” birtokában szólalhatnak meg a választópolgárok a közmeghallgatáson. Ez számomra elfogadhatatlan. De a BFE-s képviselők nem támogatták. Ha valaki figyelemmel kíséri a testületi üléseket, láthatja, hogy az előterjesztések tartalmának, hátterének ismertetése helyett, a polgármester minden alkalmat kihasznál arra, hogy kritikával illesse a kormányt és engem is. Tisztában vagyok azzal, hogy jobboldali, konzervatívként kisebbségben vagyunk a képviselő-testületben, de igyekszem minden alkalmat megragadni, hogy elmondhassam a véleményemet, még akkor is, ha az nem tetszik Wittinghoff Tamásnak vagy más képviselőnek.

Milyen esélyekkel/reményekkel indulsz a június 9-i választáson és melyik egyéni választási körzetben méreted meg magad?
Budaörs 4-es számú egyéni választókerületében fogok indulni, ahol gyermekkorom óta élek és ahol korábban is indultam. Bízom abban, hogy az itt élők nagy része nyugalmas és biztonságos életre vágyik otthonában és olyan képviselőt szeretne megbízni, aki az itt élők megkérdezésével, a többség igényeinek és elvárásainak megfelelő döntéseket hoz.

Mi az, ami miatt ebben a körzetben te lennél a kedvezőbb alternatíva az ott élőknek, a jelenlegi talán legaktívabb BFE-s képviselő, dr. Tóth Ferenc helyett?
Úgy gondolom, hogy bár az önkormányzati képviselőket egyéni körzetekben választják meg, a megválasztott képviselő képviselői feladata az egész városra kiterjed. Budaörsnek változásra van szüksége és egy új koncepcióval rendelkező városvezetésre. Olyanokra akik meghallgatják a lakosságot, figyelembe veszik az igényeket és a kéréseket. Koncepciót alkotnak hosszú távra, hogy településünk élhető maradjon. A nagypolitikai cirkusz helyett a városvezetésre kell koncentrálni, a város érdekeit és az itt lakók érdekeit kell szolgálni, nem az egyéni nagypolitikai ambíciókat. Számos megoldatlan probléma van Budaörsön amire csak egy kicsit oda kellene figyelni és megoldódna! Mi itt élünk, itt is akarunk élni. Mi lesz a jövőnkkel, ha minden beépül koncepciótlanul?

A sorozat korábbi cikkei:

Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here