Önkéntes napot tartottak szombaton a Csiki Pihenőkertben

0
122

Közel száz oroszlán, lovag és Sztehlo otthonos gyermek a Csikiben

Tavaszköszöntő önkéntes napot tartottak szombaton (április 6-án) a Csiki Pihenőkertben, így sok család segített a park szépítésében és a jurták festésében. Sokan érkeztek a Budaörsi Horizont Lions Klub, továbbá a Jeruzsálemi Szent János Független Ispotályos Lovagrend Máltai Lovagok tagjai közül és a Sztehlo Gyermekotthon lakói is ott voltak. A munkáért mindenki finom ebédet kapott.

Délelőtt 10-kor, munkakezdés előtt a tettre készek nagy csapatát Vágó Csaba a polgármesteri kabinet vezetője, továbbá  Bartha Árpád, a lovagrend Nemzetközi Nagymester Hercegének helyettese, valamint Hégely Péter a LIONS magyarországi kormányzója köszöntötte. „Véletlenül” két kíváncsi dínó is arra járt, a gyermekek nagy örömére. Velük pár hete többször találkozhattunk már Budaörs utcáin, közterein. Vágó Csaba köszöntőjében kiemelte, hogy a helyi lionok nagyon hasznos és elismerésre méltó munkát végeznek a városban. Hégely Péter kormányzó az ország legjobb klubjai között említette a budaörsieket. Barha Árpád nagymester-helyettes pedig azt hagsúlyozta, hasznosnak tartja, hogy a jelen lévők között többen mindkét szervezetnek tagjai, sokan vezetőként.
A nyár folyamán a Csikiben komolyabb felújítások is voltak, aminek köszönhetően a mostani, önkéntes munkával kiegészítve egyre kulturáltabb körülmények között fogadhatják a nyári táborokba érkező gyerekeket.

Cikkünk a tavalyi táborokról ITT. 

A tavaly 20 éves Csiki pihenőkertről ITT írtunk.

A Csiki Pihenőkertről bővebben mesélt nekünk Mester Edit intézményvezető EBBEN a cikkben.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here