Választások 2024 (13. rész)  – Dr. Ritter Gergely:  “Sikerült átmentenünk az állam által megszüntetett ügyeleti rendszert”

0
86

Bár hivatalosan az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya csak 2024. április 20-án kezdődik meg, a gyakorlatban már zajlik. A Budaörsi Naplóban ezért egy új cikksorozatban először a jelenlegi budaörsi képviselő-testület tagjaival készítettünk rövid interjúkat, elsősorban az eddigi munkájukról.  A háziorvosként praktizáló Dr. Ritter Gergely a 6. sz. egyéni választókörzet jelenlegi képviselője és ott is fog indulni a júniusi választáson a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben. Egy ciklus kivételével mindig tagja volt a képviselő-testületnek.

A 6. számú választókörzetet délen az autópálya határolja nyugaton az Ibolya utcáig, keleten az Ady Endre utcáig. Északi kiterjedése a Baross utca – Bretzfeld utca – Szabadság út, illetve a Kisfaludy utcától a Kossuth Lajos utca a Kárpát utcáig. Dr. Ritter Gergely az önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke is már tíz éve.

Miként értékeled az eltelt több mint négy év alatt a saját szerepedet a képviselő-testületben?

Én megtettem, amit tudtam, a választók majd a döntésükkel értékelik az eddigi munkámat. Aminek szakmám miatt is különösen örülök, hogy sikerült átmentenünk az állam által megszüntetett ügyeleti rendszert. 2014. február 15-e óta működik egy három lábon álló 0-24 órás orvosi ellátói rendszer, az egyik a Telemedicina szolgáltatás, melyen éjjel-nappal kérhető telefonon orvosi tanács, a másik a nagyon sürgős esetekben, munkanapokon reggel 7 és este 7 óra között a szakrendelő területén személyesen elérhető szakorvosi ellátás, ahol egy egészségügyi csapat állapítja meg az indokoltságot, és a harmadik a szállítási lehetőség, illetve a sürgős otthoni ellátást igénylő esetek ellátása kivonuló mentőkkel 0-24 órában.

Illetve az egészségügyi központ várólistáit próbálja most a város lerövidíteni azzal, hogy mintegy 170 millió forintot adott az üzemeltetőjének azzal a feltétellel, hogy az öt-hat legfontosabb ellátási ágban egy hónapon belülire csökkentsék a várakozási időt.

Milyen esélyekkel/reményekkel indulsz a június 9-i választáson és melyik egyéni választási körzetben méreted meg magad?

Ismét a 6. sz. körzetben indulok azzal a reménnyel, hogy nyerjek, hiszen az itt élők képviseletét szeretném ellátni az elmúlt két évtizedben végzett módon.

A saját egyéni körzetedben mi az, amit eredményként emelnél ki, és mi az, amit nem sikerült elérni, bár a kampány ígéreteid között szerepelt?

A megtörtént fontosabb fejlesztések közé tartozik, hogy megépült a körforgalom a biztonságosabb közlekedés érdekében a forgalmas Garibaldi utca – Csata utca – Kereskedők útja találkozásánál. A legtöbb utca a körzetben felújításra került vagy már tervben van, például a Kenyérgyár utca a közeljövőben újul meg, illetve a Szabadság út Kötő utcánál lévő szakaszát most építik át egy biztonságos gyalogátkelő beillesztésével és a buszöblök strapabíró dolomitkockákra cserélésével. A Kossuth Lajos utca teljes rekonstrukcióját is hamarosan elkezdik Top-Plusz pályázaton nyert pénzből

A sorozat korábbi cikkei:

Választások 2024 (12. rész) Kisberk Balázs: “Budaörs csak egy piacnapot bír el” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (11. rész) – Hauser Péter: “Amit ígértem, sikerült túl is teljesíteni” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (10. rész) – Farkas Benedek: „Budaörs így számomra 2024-ben is a remény városa” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (9. rész) Laczik Zoltán: “Az egyik legégetőbb probléma a közlekedés” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (8. rész) Tóth Ferenc: „Az idén is sok minden történik Budaörs keleti részén” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (7. rész) Kapitány Gábor: „Kiemelt figyelmet fordítottam (…) a svábság és a történelmi egyházak támogatására” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (6. rész) – Stift Nándor: „A függetlenséget 1998 óta megőriztem” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (5. rész) – Löfler Dávid: Legyen évente több közmeghallgatás! – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here