Választás 2024 – Kisfalviné Lauber Andrea: „Budaörs nemcsak egy lakóhely, hanem igazi otthon számomra”

0
86

Az önkormányzati választásokhoz kapcsolódó cikkeinket azoknak a jelölteknek a bemutatásával folytatjuk, akik jelenleg nem képviselők. A Budaörs Fejlődéért Egyesület támogatásával indul Kamaraerdőn Kisfaliné Lauber Andrea, aki ugyanitt jelenleg abban a házban foglalkozik gyerekekkel, ahol ő maga született.

Kisfalviné Lauber Andrea egész életében Kamaraerdőn élt, és a legtöbben, mint az ottani óvoda vezetőjét ismerik, hiszen 1999-2019-ig ez volt a munkája. Majd nyugdíjba ment, de a gyerekek nagyon hiányoztak neki, ezért „kellett, keresnem olyasmit, ahol továbbra is gyerekek közelében lehetek”  – mondja, és abban a házban, ahol született és férjhez meneteléig élt, létrehozta a „Tudáskert” foglalkozásokat (https://tudaskert-budaors.hu) , illetve nyáron a Palacsinta tábort. Sokan ismerik őt a 2021-ben elhunyt férje révén, hiszen Kisfalvi Péter volt a választókerület önkormányzati képviselője 2002-től 2010-ig, illetve 2014-től haláláig. Akkor az időközi választásokon azonban Andrea nem indult, és azt a Kamaraerdőért Egyesület jelöltjeként az egyébként Fidesz tag Török István nyerte meg.

Ám tavaly augusztusban Wittinghoff Tamás polgármester azt mondta, hogy szerinte ez nekem való feladat lenne, gondoljam át és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület támogatásával vállaljam el a 10. vk. képviselő-jelöltségét. Bízom magamban, és azt gondolom, hogy tetszeni fog az itt élőknek a programom, illetve, hogy mit kellene folytatni abból, amit Péter elkezdett, és mit csinálnék másként, mint ahogy most történik.

Fontosnak tartom a nyílt és őszinte kommunikációt, ezért nemcsak a döntéseket szeretném megismertetni az emberekkel, hanem folyamatosan be fogom vonni őket már a tervezésbe. Például gondoljuk át együtt, hogy miként újuljon meg a játszótér! Gondoljuk át együtt, hogy milyen új funkciókat kapjanak a buszmegállók áthelyezése után ott maradt padok, hogyan lehetne a környezetüket kellemes beszélgető hellyé tenni, illetve további karbantartott, kis növényekkel, fűvel feldobott tereket még létrehozni.”

Mennyire mostoha gyereke Budaörsnek Kamaraerdő? Andrea szerint amióta a részönkormányzat létrejött, pedig annak több évtizede volt, már nem az, és ezért a férje sokat tett. Egyebek között azzal, hogy jó kapcsolata volt a városvezetéssel. Így még az ő idejében valósult meg a Méhecske utca környékén a csatornázás, pedig volt olyan ott élő, akinél nem volt könnyű elérni a beruházáshoz szükséges telekleadást. További kérdéseinkre válaszolva Andrea szerint valóban probléma, hogy közigazgatásilag több helyhez tartozik Kamaraerdő, de együtt kell működni a szomszédokkal, köztük a XI. kerülettel.

A közösségi ház?A vezetője teszi a dolgát, a saját tervei szerint halad. Nem gondolom, hogy ebbe képviselőként bele kellene szólni, hiszen azt tapasztalom, hogy remekül dolgozik, dolgoznak a munkatársakkal, nagy érdeklődés kíséri a programokat és nagyon jól kihasználják például az itteni park adottságait is.”

A Tudáskert abban a házban működik, ahol Kisfalviné Lauber Andrea született

Zárszó? „Bár pártban soha nem politizáltam, a véleményemet nem rejtettem el. Mindig ott voltam például az oktatás javításáért a tüntetéseken, és sajnos most is kellene mennünk a gyerekekért, a pedagógusokért, mert a legfontosabb pontokban nem történt előrelépés. De ezt nem tudjuk innen, Budaörsről megoldani. A saját körzetemben azonban sok mindent igen, és képviselőként ebben biztosan tudnék segíteni.

Budaörs nemcsak egy lakóhely, hanem igazi otthon számomra. Azért szeretnék dolgozni önkormányzati képviselőként, hogy a Kamaraerdőn élő emberek mind ugyanezt érezzék.”
A választáshoz kapcsolódó eddigi cikkeink:

Önkormányzati választás 2024 – a menete – Budaörsi Napló

Bemutatkoztak a Fidesz önkormányzati képviselő-jelöltjei – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

A jelenlegi képviselőkkel értékelő interjúk:

Választások 2024 (14. rész) Molnár Gábor: „Itt található a város kulturális, sport intézményeinek döntő többsége” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

álasztások 2024 (12. rész) Kisberk Balázs: “Budaörs csak egy piacnapot bír el” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (11. rész) – Hauser Péter: “Amit ígértem, sikerült túl is teljesíteni” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (10. rész) – Farkas Benedek: „Budaörs így számomra 2024-ben is a remény városa” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (9. rész) Laczik Zoltán: “Az egyik legégetőbb probléma a közlekedés” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (8. rész) Tóth Ferenc: „Az idén is sok minden történik Budaörs keleti részén” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (7. rész) Kapitány Gábor: „Kiemelt figyelmet fordítottam (…) a svábság és a történelmi egyházak támogatására” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (6. rész) – Stift Nándor: „A függetlenséget 1998 óta megőriztem” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (5. rész) – Löfler Dávid: Legyen évente több közmeghallgatás! – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (4. rész) Török István: „Nem lesz a város mostohagyereke Kamaraerdő” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (3. rész) Bíró Gyula: „A legfontosabb a város működésének zavartalan fenntartása” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (2. rész) Monostori – Kalovits Márk a Kőhegy és környéke képviselője – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Választások 2024 (1. rész) Czuczor Gergely: „Szinte semmi nem épült az elmúlt 10 évben” – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here