Petrény András: „…tartani tudjam a tempót az életerős fiatalokkal”

0
1058

Újévi körkérdésünk: tesz(el)-e fogadalmat, mi történt 2017-ben és mit vár(sz) 2018-tól? Akitől a soron következő választ kaptuk Petrény András (Bandy), túraszervező, fafaragó-oktató.

Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, azt hogy valamit elkezdjen az ember, nem kell az újévhez kötni. Valaminek a tervezésébe vagy megvalósításába akkor vágok bele, amikor éppen van rá lehetőségem és időm. Az utóbbival azonban nagyon kevéssel rendelkezem…

Az új évben szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a fejlesztésre és a fejlődésre. Az elmúlt esztendőben elkezdtem túraruházat tervezéssel foglalkozni, de az év során kicsit elakadt, ezt szeretném 2018-ban nagyobb erőbedobással folytatni. Márciusban már hatodik születésnapját ünnepli az általam vezetett Surranók túraklub, és idén szeretnék egy korzikai túrát szervezni, a világ egyik legszebb túráját, a G20 nevezetűt, a klubtagokkal. Ez minden eddiginél nagyobb energia befektetést igénylő terv.

Már második éve tanítok fafaragást a Csillagösvény Waldorf iskolában, nagyon megszerettem az ottani munkámat, és ezzel kapcsolatban is sok gondolatom van, hogyan lehetne még jobban csinálni, fejleszteni a tanítási módszereimet. Ami még fontos, bár évek óta halogatom, a saját fizikai erőnlétemet jobbá tenni, mert a nyári gyerektáborok túráin egyre inkább azt vettem észre, hogy nagyon össze kell szednem magam egy-egy emelkedőnél, hogy tartani tudjam a tempót az életerős fiatalokkal, akik mint pók a falon, úgy sietnek föl. Sok-sok futással, erősítéssel és állóképességet javító feladatokkal szeretném ezt megtenni. És a hobbimmal is jó lenne többet foglalkozni, azaz a fényképek és videók készítésében is szeretnék fejlődni.

Sorozatunk korábbi cikkei:

Nagy Béla kereskedelmi tanácsos ITT

Nagyné Ági „kertbarát” ITT

Polgár Marianna grafikus  ITT

Bíró Gyula alpolgármester ITT

St. Martin zeneszerző, előadóművész ITT

Szúcs Nikolett Fusion

Riedl Zsolt Fogmester fogászat ITT

Révy László pilóta ITT