Révy László: „…hogy másoknak is megmutathassam a repülés szépségét”

0
1701

Újévi körkérdésünk: tesz(el)-e fogadalmat; mi történt 2017-ben és mit vár(sz) 2018-tól? Sorozatunkat Révy László vitorlázó repülőpilótával és a régi repülőgépek megszállott felújítójával folytatjuk.

Ha egyáltalán teszek valami újévi fogadalmat, az az lenne, hogy a jövőben az eddiginél talán hatékonyabban próbálom gépépítő munkámmal szolgálni és képviselni a sportrepülés ügyét. Műhelyemben jelenleg két gép épül, egy német kétüléses  motoros iskolagép, valamint egy 1920-as éveket képviselő Zögling vitorlázó iskolagép a szolnoki Reptár Múzeum számára. 

A jövő évtől – előzetes felkérés alapján – talán bekapcsolódhatnék a leghíresebb magyar vitorlázógép – a Nemere –  replikájának megépítésébe, ami az 1936-os berlini olimpián világrekordot repült, de sajnálatos módon ezt az egyetlen példányt 1948-ban Budaörsön megsemmisítették. Ezért örömmel tölt el, hogy az emlékére építendő replika létrehozásában budaörsiként aktívan részt vehetnék. 

2018-tól azt várom, hogy 74 éves korom ellenére egészségi állapotom és munkakészségem a korábbiaknak megfelelően alakuljon, hogy a munkák elvégzéséhez legyen erőm.

Amiről álmodom, hogy a repülővezetői engedélyem orvosi szempontból is alkalmasnak nyilvánítson, hogy másoknak is megmutathassam a repülés szépségét.

Fotó: archív

Sorozatunk cikkei:

 

Sorozatunk korábbi cikkei:

Nagy Béla kereskedelmi tanácsos ITT

Nagyné Ági „kertbarát” ITT

Polgár Marianna grafikus  ITT

Bíró Gyula alpolgármester ITT

St. Martin zeneszerző, előadóművész ITT

Szúcs Nikolett Fusion

Riedl Zsolt Fogmester fogászat ITT

Petreny András túravezető ITT

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here