Nagyné Ági: „Soha többé, semmit nem szervezek!” Vagy mégis?

0
1171

Újévi körkérdésünk: tesz(el)-e fogadalmat, mi történt 2017-ben és mit vár(sz) 2018-tól? Sorozatunkat Nagyné Ágival, a budaörsi kertbarátok fő szervezőjével folytatjuk.

Egy nappal a kertbarátok részére Kárpátaljára tervezett utazásunk előtt, törött bordával nehezített szervezés után úgy fogadkozom magamban, hogy soha többé, semmit nem szervezek!

Nem szervezek 2018-ban Nyitnikéket, sem virág- és termésszőnyeget, nem takarítunk a vasútállomáson, nem hívok gyerekeket a kertembe a háziállat-bemutatóba,  nem indulok kertvetélkedőn, nem megyek árusítani a Gazdapiacra, elengedem a Padka-piac témát, nem tartom fontosnak a régi budaörsi őszibarackfajták visszatelepítését, nem lesz metszési bemutató a kertemben, nem veszek részt a Budaörs kertészeti értékeiről szóló könyv összeállításában, Lenz József, Márk Gergely emlékének az ápolásában, nem szervezek kirándulásokat a kertbarátoknak stb.

Aztán belegondolok: képes lennék-e mindezt megállni? Azt hiszem, hogy ehhez újra kellene születnem, más indíttatással, más egyéniséggel.

Így messzire kerülöm az újévi fogadkozást, csak kérésem van a „rendező” felé: adjon mindenkinek erőt, egészséget, kitartást a családért és a közösségért végzett munkához!

A 2017. év után, ha nem is több elismerést, de legalább több támogatást várok a környezetemtől, hogy mindazokat a feladatokat, elképzeléseket meg tudjuk valósítani 2018-ban, amikkel kertbarátként hozzájárulhatunk a város kertészeti értékeihez, és szépítéséhez.

Sorozatunk eddigi cikkei:

Polgár Marianna grafikus  ITT

Bíró Gyula alpolgármester ITT

St. Martin zeneszerző, előadóművész ITT