A múlt év legnagyobb bridzsversenye

0
1263

Ismét Budaörs rendezte az év legnagyobb magyarországi bridzsversenyét 2017 végén.

A 2017-es magyarországi bridzsévet a hagyományoknak megfelelően a Budaörsi Bridzselőszilveszter zárta. A városházán rendezett versenyen rekordlétszámú mezőny gyűlt össze. Az elmúlt években már megszokottá vált, hogy a Budaörsi Bridzsklub szervezi az év legnagyobb egynapos bridzsversenyeit, 2017-ben sem volt ez másképp, de 88 pár, azaz 176 versenyző most először játszott Budaörsön. Magyarországon gyakorlatilag tíz éve sehol nem volt ekkora mezőny.

A VI. Budaörsi Bridzselőszilveszteren részt vett sok budaörsi, környékbeli, de Tatabányáról és Miskolcról is érkeztek bridzsezők. Sok klubjátékos indult, de a mezőny erősségét jelzi, hogy magyar mesterpontranglista első három helyezettje, Szilágyi László, a szenior olimpiai bajnok Dumbovich Miklós és Gál Péter is ott volt a versenyen. Közülük Dumbovich érte el a legjobb eredményt, harmadik lett partnerével, győzött a Szőnyi György–Takács Gábor pár.

A versenyen az első nyolc nyert díjat:
1. Szőnyi György–Takács Gábor 66,55%
2. Mezei Katalin–Honti László 65,95%
3. Bozzai Bence–Dumbovich Miklós 63,36%
4. Dienes Ödön–Zöld Ferenc 63,12%
5. Honyek András–Szentandrási Gergely 62,09%
6. Gál Péter–Gellér János 60,98%
7. Demeter Gábor–Mirk Gábor 60,82%
8. Benedek Béla–Csóka Árpád 60,64%

Az amatőröket (2000 mesterpont alattiak) külön is értékelték a szervezők, itt az első két helyet Budaörsi Bridzsklub-tag párok szerezték meg.

Az első három amatőr pár:
1. Artner Ila–Kalmár Mása 55,74%
2. Kerényi Lili–Kerényi Géza 54,63%
3. Bessenyey Johanna–Karácson Zsolt 54,51%

A különdíjasok:
Legjobb házaspár: Nyárádi Ibolya–Nyárádi Gábor 57,28%
Legjobb Budaörsi Bridzsklub-tag: Fancsovits Rita–Kovács Tamás 51,60%
Rakéta-díj a 2. fordulóban legtöbbet javító párnak: Lovas Barbara–Szikrai Miklós 51,31%

A VI. Budaörsi Bridzselőszilveszter teljes eredménylistája: ITT

A következő nyílt budaörsi bridzsverseny, a Budaörsi Évindító 2018. január 27-én lesz a Jókai Mór Művelődési Központban: ITT

A Budaörsi Bridzsklub csapata történetében először bejutott az országos csapatbajnokságra. A Fris Miklós, Kovács András, Kovács Gergely, Kuttner György összeállításban, Budaörs 17 néven induló négyes a közép-magyarországi csapatbajnokságon szerzett hatodik helyével kvalifikálta magát. A országos csapatbajnokság három fordulós, kieséses rendszerű, az első forduló január 13–14-én lesz Budapesten a Magyar Bridzs Szövetség Böszörményi úti versenytermében, itt három-három közép-magyarországi, valamint vidéki csapat körmérkőzést játszik egymással, és a legjobb három jut a következő körbe.

Írta: Kovács Gergely, fotók  Budaörsi Bridzsklub

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here