Nagy Béla: „Az ország remélhetőleg gyorsít, én lassítok”

0
983
dav

Újévi körkérdésünk: tesz(el)-e fogadalmat; mi történt 2017-ben és mit vár(sz) 2018-tól? Sorozatunkat dr. Nagy Bélával, a Belga Nagykövetség flamand kereskedelmi tanácsosával folytatjuk, aki Budaörsön él és oszlopos tagja a Budaörsi Napló amatőr felnőtt teniszcsapatának.

A jövőre vonatkozóan idén (sem) fogadok meg semmit. Nincs értelme, mivel a körülmények kényszere bármikor felülírhatja a fogadalmamat. Ehelyett inkább törekszem. Törekszem arra, hogy ne merüljek el a politizálás és a bulvár mocsarába. Értékes, de szórakoztató irodalom, színház, filmek, zene pallérozza az elmét, építi a lelket. Törekszem arra, hogy a hit, remény és szeretet szellemében éljek, másoknak ne ártsak, sőt segítsek, ha tudok. Igyekszem reálisan értékelni érdemeimet, felmérni hibáimat, mindig készen a korrekcióra. Tudom, hogy nem vagyok tökéletes ?. Például a fonák egyenes néha a vonalon kívül landol ?. 5 km nordic után erősen lihegek. Ingerült leszek, ha egy BMW bevág elém (ilyenkor még átkozódom is). Sorolhatnám még hosszan, de limitált a terjedelem. Törekszem arra, hogy kisebb-nagyobb hibáimból lefaragjak, úgyis marad még elég.

Munka közben is vidáman

2018 sorsdöntő év lesz (mindegyik az). Az ország remélhetőleg gyorsít, én személy szerint lassítok. Szándékom szerint több időm lesz a szemlélődésre, test és lélek építésére, rendrakásra.

2017 tükrében inkább csak homályt látok, annak tisztulását várom Magyarországon és a világban.

Sorozatunk cikkei:

 

Sorozatunk cikkei:

Nagyné Ági „kertbarát” ITT

Polgár Marianna grafikus  ITT

Bíró Gyula alpolgármester ITT

St. Martin zeneszerző, előadóművész ITT

Szúcs Nikolett Fusion

Riedl Zsolt Fogmester fogászat ITT

Petreny András túravezető ITT

Révy László pilóta ITT