A képviselő-testületi ülés napirend előtti hozzászólásai

0
62

Az ülés elején az első napirend előtti hozzászólás ugyan már a választási kampány része volt, de utána a képviselők a szokásos lakossági észrevételeket tolmácsolták a körzetükben lévő utcákról, terekről. Az elhangzottak azonban technikai hiba nem voltak hallhatók az ülést élőben követő tévénézők számára. Helyszíni beszámolónk tehát alább olvasható.

.

Elsőként Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) kért szót, hogy egy kis kampánybeszéd keretében megköszönje az ajánlásokat, melyeket a hétvégi gyűjtésen kapott, illetve biztosítsa arról az aggódó állampolgárokat, hogy abban az esetben, ha a város az ő vezetése alá kerülne, nem szüntetné meg a jelenlegi szociális támogatásokat. Ezen kívül arról érdeklődött, a hivatal vezetők miért nincsenek személyesen jelen a testületi ülésen. Wittinghoff Tamás polgármester erre úgy reagált, hogy természetesen akkor sem fognak megszűnni a támogatások, ha ugyanígy marad a testület összetételének aránya, egyébként pedig a jelenlegi kormánypárt intézkedései alapján gondolják át az állampolgárok, mennyire kell aggódniuk a szociális ellátások miatt. A másik kérdésre Dr. Bocsi István jegyző válaszolt, hogy munkaszervezési szempont indokolja, ugyanis amíg a testületi ülés zajlik, a hivatal vezetők közben végzik a munkájukat, de online figyelik az ülést, melybe csak akkor kapcsolódnak be, ha közlendőjük van vagy ha kérdéseket kell megválaszolniuk.

Tóth Ferenc (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) elismerését fejezte ki a bicikli út építésével kapcsolatban, ami az Alsóhatár út – Szerviz út területén zajlik, miszerint a kivitelező jó ütemben halad. D az ott lakók érdeklődnek, mikorra fejeződik be az építése. Továbbá érdeklődött a Babér utcai járdaépítés befejezésének idejéről és arról, mikor kezdik meg a Kertész utca felújítását? Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője elmondta, hogy a bicikli út munkálatainak 70%-a készült el eddig és várhatóan befejezik határidőre, azaz május végére. A Babér utca is időben el fog készülni. A Kertész utca esetében a közbeszerzési eljárás folyamatában tart a projekt. Várhatóan június elején kezdik el a munkálatokat és a nyár folyamán be is fejezik.

Stift Nándor (BFE) tájékoztatott arról, hogy a Herman iskola udvarán lévő rekortán futókör felújítása május 15-ig el fog készülni.

Kamaraerdő képviseletében Török István (Kamaraerdőért Egyesület) azt a balesetveszélyes állapotot jelezte, ami a Kamaraerdei úton jellemző mostanában, amióta egy építőanyag árusítással foglalkozó cég került a korábbi kertészet helyére, az onnan kihajtó tehergépjárművel ugyanis nagy mennyiségű sarat hordanak fel az úttestre. Ő már jelezte a problémát a XI. kerület jegyzőjének, de kéri, a budaörsi hivatal is nyomatékosítsa a kérést.

Kisberk Balázs (Budaörsi Gazdakör) szintén kéréssel fordult a városvezetés felé, adjon ki tájékoztatást arról, hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban felbukkanó vállalkozások jogtalanul hivatkoznak az önkormányzatra, hogy az küldte őket, amikor a piaci ár többszöröséért ajánlanak fel erkély felújíító, ablakcserélő, fűtéskorszerűsítő munkavégzést.

Laczik Zoltán (BFE) a Kötő utcai gyalogátkelőhely és buszöböl átépítésre vonatkozóan kérdezte a műszaki ügyosztály vezetőjét, mikor fejeződnek be az ott zajló munkák. Lőrincz Mihály válaszából kiderült, hogy ütemterv szerint haladnak, a buszöblök kialakítása most zajlik, ezt fogja követni a járdasziget kialakítása, ami majd nagyobb fennakadást fog okozni a közlekedésben. A határidő június eleje, de várhatóan annál hamarabb készen lesznek.

Hauser Péter (BFE) a körzetében lévő Thököly utcai játszótér használóinak észrevételeit tolmácsolta. Az egyik kérdés arra vonatkozott, mikor lesz idén kicserélve a homok, a másik pedig egy kérés, hogy legyen egy láda a játékoknak, illetve takarító eszközöknek, amivel a szülők rendbe tudják tenni a játszóteret. A másik észrevétele az volt, hogy szükséges lenne a Thököly utcánál a Farkasréti úton lévő zebra újrafestése. Lőrincz Mihály biztosította arról, hogy a BTG-vel már egyeztettek a láda létesítéséről, illetve mivel most készül egy zebra a Szerelő utca sarkánál is a Farkasréti úton, annak felfestésével együtt sort fognak keríteni a régi,Thököly utcai gyalogos átkelő újrafestésére is.

Biró Gyula (BFE) jelezte, hogy sajnos a rekortán pályát már most megrongálták, és hogy egyébként is sok vandálkodás történik a városban, ez ellen jó lenne fellépni valamilyen módon. Jó hírként számolt be viszont arról, hogy a Patkó utca 9. szám alatt hamarosan, már a jövő hét végére elkészül az idősek napközi otthona.

Laczik Zoltán jelezte azt is, hogy a még a februári testületi ülésen hozott egyik határozattal nem értenek egyet az érintett lakosok. A Budakeszi utca egy részének Gida utcára nevezéséről van szó, melyre szakhatósági előterjesztésre, a lakcímek rendezése miatt volt szükség. Az érintett lakosok szószólója jövő héten egyeztet erről a jegyzővel. Wittinghoff Tamás erre azt mondta, az utca nevének megváltoztatására azért volt szükség, mert teljesen azonos címek tartoznának különböző utcákhoz, ami különösen a mentők, tűzoltók esetleges kivonulása esetén lehet problémás.

A napirendekről: Egybehangzó 15 igennel szavaztak ma meg mindent a képviselők – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here