Forró napokra ananászos csirke, gyors és finom

0
231

Az ananásznak nemcsak hűsítő és szomjoltó hatása van a nyári napokban, hanem a diétázóknak is hasznos, mert zsírégető. Ezért ajánlom a forróságban “meleg szívvel”.

Hozzávalók:

  • 20dkg csirkemell
  • 1 csomag gyros fűszerkeverék
  • 2 ek. olaj
  • 1 zacskó gyors rizs
  • 1 ananász
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Az ananászt félbevágjuk, majd a belsejét kikaparjuk. Az ananász külsejét hagyjuk meg a kész étel tálalására. Az ananászbelsőt felkockázzuk, a rizst megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk majd sóval, borssal és a gyros fűszerrel fűszerezzük. Kevés olajon megpirítjuk a csirkemelleket. A főtt rizst hozzáöntjük, majd egy 1dl vizet hozzáadunk és az ananászdarabokat is. Fedő alatt főzzük még egy picit, majd levesszük a tűzről és meghintjük petrezselyemmel. Végül beletöltjük a kivájt ananászhéjba és tálaljuk.

Nemcsak finom és egészséges, hanem az asztalon is jól mutat.

Jó étvágyat!

Írta és elkészítette: Kótányné Éva, fotó Kótány Katica

Sorozatunk korábbi cikkei:

Húsvéti ünnepi menüajánlatunk ITT.

Pestos táska farsangra ITT.

Csilis (de nem csípős) bab kanadai-magyar módra ITT.

Újévi lencseleves ITT.

Könnyű nyári hétvégi ebéd ITT.