Könnyű nyári hétvégi ebéd

0
437
Tanuljunk főzni Évától!

Az elmúlt hetek májusi időjárását tapasztalva nehéz elképzelnünk, hogy lesz még nyár az idén, de bízzunk benne, hogy annak is eljön az ideje. Akkor pedig a nagy melegben jól fog esni ebédre egy könnyű joghurtban pácolt karaj zöldségropogóssal.

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 dl natúr joghurt
  • só,bors
  • szárított majoranna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olíva olaj

Zöldségropogóshoz:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 4 ek liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk. A páchoz a joghurtot sóval, borssal, zúzott fokhagymával, morzsolt majorannával és olíva olajjal összekeverjük. Belehelyezzük a húst. Jól összekevergetjük és egy éjszakára a hűtőben pácoljuk. Másnap a karajszeleteket a páclével együtt jénaiba helyezzük és előmelegített sütőben 200 °C-on, lefedés nélkül, forgatással omlósra sütjük. Közben elkészítjük a zöldségropogóst. A zöldségeket lereszeljük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, tojást, a fűszereket és a lisztet. Összekeverjük, forró olajon tenyérnyi lepényeket sütünk belőle. Ha valakinek nem elég a zöldségropogós, mint köret, az készíthet mellé sült burgonyát vagy rizst is.

Jó étvágyat kívánunk!

Sorozatunk korábbi cikkei:

Húsvéti ünnepi menüajánlatunk ITT.

Pestos táska farsangra ITT.

Csilis (de nem csípős) bab kanadai-magyar módra ITT.

Újévi lencseleves ITT.