Véget ért a 22. Budaörs Fesztivál

0
667

A Vivart Budaörsi Sinfonetta nagyszabású zárókoncertjével ért véget tegnap, azaz vasárnap este az idei, 22. Budaörs Fesztivál.

A sportcsarnokban, amely javarészt megtelt hallgatósággal, szokás szerint Wittingfhoff Tamás polgármester méltatta az öt napos rendezvénysorozatot, mondott köszönetet a szervezőknek és a fellépő művészeknek és adta át a szót Tóth Anna művészettörténésznek, aki idén a Boleroról és a Carmen-szvitről árult el érdekességeket. Török Géza karnagyot és zenekarát hosszan megtapsolták.

Az öt nap programját (ITT) csupán felsorolni is egy egész újságoldalt töltött meg, a még olvasható legapróbb betűkkel. 7 kiállítás, 21 zenei program, kerekasztal beszélgetés (erről itt bővebben beszámolunk), időt– és értékálló gondolatok hangzottak el művészektől a művészet helyéről napjainkban, színházi nyílt próba, nyitott műhely, filmvetítések, utcabuli várta  a látogatókat.

1 Város, 5 nap, 8 helyszín, 35 program, 410 fellépő  – a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálata tükrözte, hogy a szervezők nem kötelezték el magukat egyetlen zenei műfaj mellett sem –ahogy Selmeczi Ágnes fesztiváligazgató fogalmazott (ITT) -, de – és ezt már mi tesszük hozzá – mindenből a minőséget választották és nem az esetlegesen népszerűbbet. Ezzel együtt a legtöbb helyszínen teltház volt.

Az események nagy része fedett részen zajlott, kivéve a szombati utcabált. A szemerkélő eső ellenére azonban csak a langaléta bábszínház maradt el délelőtt, és este az Anna and the Barbies és a Hiperkarma rajongói megtöltötték a színpad előtti utcaszakaszt. Az árusok egy része is eljött és a színházak utcája is megtelt pavilonokkal.

A kiállítások – hetet tartottak – egy része még látogatható, aki lemaradt volna. Mint például a Zichy majorban a BUM Art és barátainak tárlata (ITT), több mint félszáz művész munkái együtt.

Budaörs Fesztivál remélhetően lesz jövőre is, érdemes már most úgy szervezni a szabadidőnket, hogy május első hetén ez is beleférjen.