Utak, járdák, problémák – napirend előtti kérdések és válaszok a mai testületi ülésen

0
1053

Piszkos járdát, elhanyagolt temetőt tettek szóvá egyebek között a képviselők a mi testületi ülésen napirend előtt, illetve várható útfelújításról érdeklődtek.

A Kereskedők útja és az Alsóhatár út összekötő szakaszával kapcsolatos problémával kezdődött a napirend előtti hozzászólások sora a mai, május 30-i képviselő-testületi ülésen Budaörsön. Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) vázolta fel a déli szervizút kiépítése miatt a környéken lakók aggodalmait, miszerint a megnövekedett forgalom a kis utcákra is hatással lesz, s vajon meg lesz-e oldva, hogy ténylegesen a szervizútra tereljék az autókat. S az is gond – jelezte –, hogy a kutyafuttató itt megszűnik, hiszen ezen a nyomvonalon van. A lakossági javaslatok közt szerepelt például, hogy tegyenek ki ide behajtani tilos / kivéve célforgalom táblát. Wittinghoff Tamás polgármester megjegyezte, hogy több fórumon is volt lehetőség a hivatalnak jelezni a problémát, de nem éltek lehetőséggel. Bocsi István jegyző hozzátette, hogy a hivatal természetesen minden információt megad az érdeklődőknek és át fogják gondolni, hogyan tereljék a szervizútra a forgalmat. S igen, a kutyafuttatót áthelyezik.

Simándi Szelim (BFE) azt kérdezte, hogy a Kossuth Lajos utca elején a járdaszélesítés már bekerült ugyan az idei költségvetésbe, de vajon mikor valósul meg. Domahidi Emma városépítési irodavezető válaszában elmondta, hogy az idén. A képviselő továbbá azt jegyezte meg, hogy a régi temető Naphegy utcai oldalán a járda koszos, és a Kőhegy lábánál lévő ingatlanok esetében általános problémává vált, hogy a két utcát érintő telekhatárból csak az egyik előtt tisztítja a járdát a tulajdonos. A problémás ingatlanoknál szórólappal fogják tájékoztatni az ingatlantulajdonosokat – hangzott el a hivatal részéről a megoldás. –, illetve június 30-tól a megyei kormányhivatal is ellenőrizni fogja a parlagfűkaszálást és a parlagfűvel szennyezett ingatlanokra 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírság szabható ki.

Gáspár Béla (Fidesz-KDNP) azt kérdezte, hogy mikor újítják fel a Fodros utcát, továbbá lesz-e ideiglenes parkoló. A műszaki ügyosztály válasza: először a szennyvízhálózat rekonstrukciója történik meg, ami jelenleg a szerződés aláírásának a fázisban van. Ideiglenes parkolót pedig nem alakítanak ki. A polgármester hozzátette, hogy a munkálatok megkezdéséről időben tájékoztatni fogják az ott élőket.

Bakó Krisztina (BFE) a Kisfaludy utca felújításával kapcsolatban érdeklődött, és a válasz nagyjából ugyanaz, mint a Fodros utca esetében, a szennyvízhálózat rekonstrukcióhoz a szerződéseket írják most alá.

Ritter Gergely (BFE) a Nefelejcs utcai régi temető belső állapotára hívta fel a figyelmet, hogy a fák és a sírok gondozatlanok, és kérte a hivatalt, hogy tárgyaljanak a fenntartóval. A polgármester megjegyezte, hogy már megtörtént. A képviselő ezen kívül a Munkácsy Mihály utca autószerelő műhelyénél elhagyatottan álló autók problémájára tért ki, mert az ott lakók nem férnek el tőlük. A műszaki ügyosztály képviselője elmondta, hogy az elhagyott gépjárművek száma megnőtt az utóbbi időben, de általában eredményre vezetnek a kihelyezett felszólítások.

Sokolowski Márk (Fidesz-KDNP) Boros György, a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének a kérését tolmácsolta, aki szeretne hosszabbítást kérni a Heimatmuseum antik holmijainak tárolására az erre a célra bérelt önkormányzati ingatlanban. Bocsi István reagált a kérésre, hogy igyekeznek minden segítséget megadni, de egyfelől a szerződést határozott időre kötötték, ami lejárt, másfelől az ingatlanra a hivatalnak is hamarosan szüksége lesz, mert már felmondták a bérleti szerződését annak a helyiségnek, ahol eddig az irattár volt. Hiszen a megállapodás szerint, amikor a Heimatmuseum felújítása befejeződik (ez május közepén történt meg – a szerk.) a múzeum visszaköltözteti oda a bérleményből a holmikat.

Molnár Gábor (BFE) a távollévő Bíró Gyula (BFE) nevében olvasta fel a lakótelepen élők levelét, akik a kutyájukat póráz nélkül sétáltatók ellen emeltek hangot. Már két éve megvan a két kutyafuttató, volt idő megszokni a használatukat, és törvény írja elő, hogy közterületen kutyát csak pórázon lehet sétáltatni. Mivel a képviselőnek is van kutyája, érzékenyen érinti, hogy néhány renitens miatt lesz rossz a közvélemény a kutyásokról. Keményebb hatósági fellépést, büntetést javasolt a szabálysértőkkel szemben.

Császárné Kollár Tímea (Jobbik) napirend előtt jelentette be, hogy júniusban lemond képviselői mandátumáról, erről részletesebben ITT számoltunk be.

További cikkeink a mai testületi ülésről:

Veszélybe került a szemétszállítás júliustól

A rendőrkapitány beszámolója

A további napirendekről 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here