St. Martiné az év fotója – nem írtuk el, a zenész ezúttal Grenadán készült képével nyert

0
898

„Erre igazán nem számítottam” – írja St. Martin, vagyis a három évtizede budaörsi Szentmártoni Imre zeneszerző és szaxofonművész a közösségi oldalán. „Néhány éve Grenadán jártam. Mint ahogy az lenni szokott, lemaradtam a társaságtól és fotóztam.”   Egy itt készült képért ítélte neki a TIT Pannon Egyesülete az  Év Fotója címet.

Szentmártoni Imre azt hiszem elsősorban szaxofon- és pánsípművész, továbbá zeneszerző és még számtalan hangszeren játszik, de ezeket és azt, hogy énekelni is tud, csak ritkán mutatja meg nagy közönség előtt. Van olyan lemeze, amelyiken saját megzenésített versét hallhatjuk, bár kötete tudomásom szerint sok-sok éve egy jelent meg. Fotózni is tud és szeret, Kínában készült fényképeiből például három éve nyílt kiállítás a városban, ahol több mint három évtizede lakik, tehát itt Budaörsön (http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/kultura/20140922/harom-kiallitas-kepei) a Zichy majorban. Mindezek ellenére még számára is meglepetés, hogy a TIT Pannon Egyesülete neki ítélte oda a XIV. Év Fotója díjat, amit hivatalosan 2017. április 21-én, Győrben vehet majd át. „Erre igazán nem számítottam, nagyon köszönöm az elismerést!” – írja Szentmártoni Imre közösségi oldalán. – „Néhány éve Grenadán jártam. Mint ahogy az lenni szokott, lemaradtam a társaságtól és fotóztam. Ilyenkor más szemmel látom a világot. Szeretem a masinát, legyen az akár digitális fényképezőgép. 13 évesen kezdtem tanulni a fotózást, azóta is a hobbim. Ezt a váratlan üzenetet kaptam : Tisztelt Év Fotósa – Év Fotója Pályázók! A TIT Pannon Egyesülete szervezésében meghirdetett a XIV. TIT Év Fotósa – Év Fotója Nemzetközi Pályázat zsűrijének döntése alapján az alábbi alkotók alkotásai kerülnek díjazásra és kiállításra. Díjazottak: TIT Év fotója: Szentmártoni Imre, St. Martin (Budapest) (azaz inkább Budaörs – a szerk.) (…) Gratulálunk a nyertes helyezésekhez, megjelenésükre feltétlenül számítunk a Győr Voke Arany János Művelődési Ház (Győr Révai u. 5.) szám alatt, 2017. április 21-én 18.00 órakor kezdődő kiállítás megnyitón. 8…) Üdvözlettel: Sarmaság László”

Természetesen mi is gratulálunk, és bízunk benne, hogy a budaörsieknek nem kell majd Győrig mennie egy újabb St. Martin fotókiállításért, vagy azért, hogy találkozhassunk a sokoldalú művésszel. Ami biztos, hogy a közösségi oldala szerint április 29-én a Görömbölyi Grál Pincében lesz St. Martin kiskoncert, és az év legnagyobb eseményére, az aggteleki cseppkőbarlangi, zenekaros koncertjére az idén július 22-én kerül sor.

st martin év fotósa 2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here