Faültetéssel a jövőért a Budakeszi Vadasparkban

0
563

A társadalmi felelősségvállalás jegyében idén két nagyvállalat is élt a Budakeszi Vadaspark által biztosított nagyszerű lehetőséggel, és faültetéssel újította meg a Vadaspark faállományát. Az állatokon kívül ugyanis immár fákat is örökbe lehet fogadni – akár magánszemélyként is –, és aki így tesz, az a hazai erdőket és ezáltal a jövőt támogatja. 

A Budakeszi Vadaspark 26 hektáros bemutató területének elsődleges célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült flórát és faunát. A vadasparkban élő állatok jólétének biztosítása mellett a Budai tájvédelmi terület részét képező, őshonos fafajokat tömörítő, védett erdőterület folyamatos megújítása, ápolása is mindennapos feladatnak számít. Minden egyes fa ültetése befektetés a jövőbe, a Budakeszi Vadaspark pedig lehetőséget biztosít vállalatok és magánszemélyek számára is, hogy ők is megélhessék, milyen érzés tevékenyen részt venni a magyar erdővagyon ápolásában, illetve abban az évtizedeket felölelő erdőgazdálkodási folyamatban, amit a Vadasparkot alapító és az erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. végez.

Az idei év során két vállalat is élt ezzel a lehetőséggel: a Magyar Telekom 30 darab, az Accor-Pannonia Hotels Zrt. pedig 25 darab őshonos cser és kocsánytalan tölgy ültetésével fektetett a jövőbe, hiszen a most ültetett fák minimum 25-30 éves időtávlatot hidalnak át.

„A körülbelül kétméteres tölgycsemeték egyéni védelemben részesülnek, és különleges helyre kerülnek, így több tízezer ember láthatja őket. Gondoskodunk ezekről a csemetékről, és biztosítjuk a növekedésükhöz szükséges összes feltételt. Hiszünk abban, hogy a környezetvédelem, az erdeink és a bennük található fák támogatása fontos része a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának, ezért is biztosítjuk számukra ezt a lehetőséget. Aki fát ültet, az bízik a jövőben, és aktívan tesz azért, hogy gyermekeink és unokáink is gyönyörű erdőket örökölhessenek” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Természetesen nem csak vállalatok számára áll nyitva a faültetés és a fa-örökbefogadás lehetősége: pár hete Bácsfalvi Gergő mentős tiszt döntött úgy, hogy újszülött kislánya örömére, születésének emlékére fát ültet a Budakeszi Vadasparkban. A jövőben pedig, vissza-visszalátogatva a Vadasparkba, közösen nézhetik majd, ahogy a kislánnyal együtt cseperedik a facsemete. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here