Dalok és versek a szerelemről

0
602

A fő téma, amit a dalok és a versek körbejártak szeptember 19-én a szerelem, a szerelmi csalódások, a féltékenység volt, és az érzelmeken kívül a humor is fontos szerephez jutott. Beszámolónk Eller Mária Égerfa és Kovács Gémes Julianna közös estjéről.

Májusban számoltunk be arról, hogy megjelent Eller Mária (a Budaörsi Napló volt munkatársa), írói nevén Égerfa első saját verses és prózai kötete. A koronavírus járvány miatt a tervezett budaörsi előadói est egyelőre elmaradt, ám szeptember 19-én Kovács Gémes Julianna pop, jazz, musical és keleti pop-folk énekessel közösen szervezett műsor keretében egy szűk körű közönség előtt mégis sikerült a kötetet a budapesti Vírus Caféban bemutatni. Az énekest Pozsár Andrea kísérte zongorán.

A fő téma, amit a dalok és a versek körbejártak a szerelem, a szerelmi csalódások, a féltékenység volt, és az érzelmeken kívül a humor is fontos szerephez jutott.

A közönség külön kérte Égerfa a Sóhajok hídjánál című versét, Kovács Gémes Julianna pedig, szintén kívánságra arabul adott elő egyiptomi és libanoni dalokat.  Ekkor az egyik vendég (has)táncra is perdült. De – ha már a COVID árnyékában élünk – egyebek között elhangzott a Vírus űző dala, illetve Eller Mária felolvasta az erre az alkalomra írt Vírus úr című novelláját.

 

A Sóhajok hídjánál

Szerelemről suttognak az égerfák, / vigasztalják az égiek madarát / Útra kélnek fehér galamb csapatok, / lelki békét, s boldogságot adjatok!

Velencébe, Szent Márk térre reppenek, / veled Drágám gondolába szökkenek. / Sóhajok hídjánál maszkod ledobhatod, / jó lett volna szeretni, gondolhatod.

„Jöhetnek az igazi arcvonások” / Amore mio-t zengnek, gondolások. / A „Randevú”-ra nem jött el az angyal, / Csontváry képéről Ámor elszárnyal. 

A Canal Grandén nélküled szállok ki, / kis gerlévé változva, üzenem: mi ( lehettünk volna a legszebb jegyespár, / de többé nem találkozom veled már.

Nem csókoltál meg egyik híd alatt sem, / nem érted meg:  mi is történt,  sohasem. / Kétségbe vontad mit Isten teremtett, / elsirathatod, az Örök szerelmet.

Fotó: Fojt Dániel

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here