A nem öröklött örökség tanítása a kulturális újjáélesztés előmozdítása érdekében

0
304

A Zhumalongdeng (kulturális előadás, ami az emberek bambuszból és papírból készült sárkánylámpással meg lólámpással táncolnak és énekelnek) a Shandong tartománybeli Liaocheng város szellemi kulturális öröksége.

Az elmúlt években a helyi szellemi kulturális öröksége örökösei a falusi kulturális terekre támaszkodtak, a kulturális előadások és a szellemi kulturális öröksége tanítása kezdtek, lehetővé tették a Zhumalongdeng csapat növekedését, gazdagították az előadások tartalmát, és építették az erősebb alapot a tömegek számára.

2022 májusában kezdve, a Shandong tartománybeli Xin megyében, Chaocheng városában (Chaocheng város, Xinxian megye, Shandong tartomány) tisztázták a kulturális terek helyét és építési szabványait minden faluban, összesen három hónapot használt fel, ezt követően 97 természetes falusi kulturális tér teljes lefedettségét elérték. A terek befejezése után olyan tevékenységeket folytattak, mint a kulturális prédikálások, az önkéntes szolgálatok, és a kulturális előadások stb. Ezek a tevékenységek megkönnyítették a tömegek számára kikapcsolódást és a szórakozást, és jobban kielégítették a szellemi életet.

A Zhumalongdeng nagyon különbőző, mint más hazai sárkánytánccsapatnál. Sok hazai sárkánytánccsapat van, de mindegyik csak tánccal foglalkozik, míg a Chaocheng városi csapat a sarkany és a ló kombinációja. A „Sárkány” a négy szellem feje, a kínai nemzet ősei a gazdag képzelőerővel alkotott isten, a kínai nemzet fő totem szimbóluma.

Az előadásokban ilyen képeket lehet látni, takarosok a csapatok és egységes öltözéket viselnek a játékosok, az arany sárkány, amelyet a Chaocheng városi játékosok által irányították visszhangzott az atlétikus lovakkal, dobzene kíséretében, néha tekergő, néha ugráló az sárkányok és a lovak, ügyes ügyességgel, erős mozdulatokkal, újszerű technikákkal és fülsértő dobzenével, éljenzést váltottak ki a jelenetből.

Az elmúlt években Chaocheng város átfogóan végrehajtotta a vidék kulturális revitalizációjának általános követelményeit, feltárta Chaocheng város hagyományos kulturális előnyeit, és folyamatosan erősítette a kulturális helyi kiépítését, elősegítve a város kultúrájának nagyszerű fejlődését és virágzását, és jelentősen növelve a tömegek jólétérzetét, hozzáférését és elégedettségét.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here