Zeneakadémia, farsang és szülinap

0
1340

Tibi története (3. rész)

Január, február itt a nyár szoktuk mondani. Február közepén, ha nem is érkezett meg a nyár, de az első tavaszias illat megcsapott, így nálam is beindult a csavaroghatnék. A hónap második keddjén volt a Bálint napi vetélkedő a Budaörsi Mozgássérült Egyesület rendezésében, 40 kérdésből állt a teszt, és szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy jól sikerült, hiszen első lettem.  

Február 16-án a szokásos Guriga csoport programon vettem rész, a Zeneakadémián jártunk és  egy órás tárlatvezetésen vettünk részt. Egyebek között megtudtuk, hogy 1875 márciusában Liszt Ferencet nevezte ki a magyar parlament a leendő Zeneakadémia elnökévé, amely néhány hónappal később, november 14-én tartotta ünnepélyes megnyitóját. Az intézmény első igazgatója pedig Erkel Ferenc lett. A Zeneakadémia  szecessziós stílusát a 2013-ban történt felújításakor illetve újranyitásakor is megőrizte, hiszen a zenetörténeti jelentőségű koncertteremben minden díszítést és részletet az 1907-es állapotnak megfelelően állítottak helyre. A rendszeresen tartott túra résztvevői egyebek között megcsodálhatják a régi fényében pompázó Nagytermet, és rácsodálkozhattunk a Kisterem, mai nevén Solti György Terem eleganciájára, valamint megtekinthettük a magyar szecesszió egyik legjelentősebb képzőművészeti alkotását, „A művészet forrása” című freskót az emeleti előcsarnokban. Szakavatott idegenvezetőnk az épület rejtelmeibe is betekintést engedett, és a látogatás végén egy kisebb koncertet is meghallgattunk egy zeneakadémista előadásában. a legvégén egy kis koncertet is adtak nekünk. Mindenkinek nagyon tetszett, sokan közülünk most hallották először élőben a klarinét hangját. 

Másoknak kevésbé érdekes, nekem öröm, hogy ebben a hónapba ünnepeltem a születésnapomat. Nagyon szeretek gyógyvízben csücsülni, ezért szüleimtől egy pár napos wellnessezést kaptam ajándékba, ahova együtt mentünk el. Tesómtól is kaptam meglepetés ajándékot, de csak márciusban derül majd ki, mi is az, addig találgathatok.

Február van, ez a farsangozás ideje, ezért a Farkasréti úti felnőtt fogyatékosok napközijében az idén is megtartottuk a jelmezbált, mindenki kalóznak öltözött fel. Nagyon jó éreztünk magunkat, sokat táncoltunk és elindult a szerelem vonat is. Volt nagy dínomdánom, finom farsangi fánk.

Ez a hónap gyorsan elszaladt, nemcsak azért, mert 28 napos, hanem mert sok programon vehettem részt.

További fotók: ITT

Sorozatunk cikkei ITT és ITT olvashatók.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here