Vigasságoktól a félmaratonig – hétvégére programajánlónk

0
972

Nyáron se volt igazi uborka szezon Budaörsön, de ahogy véget ért, minden hétvégén válogathatunk a jobbnál jobb programok közül. Most komolyan, érdemes otthon maradni vagy bármiért bemenni a fővárosba? Hiszen szombaton jön a Vigasságok, lesz többek között Empátia Nap és vasárnap félmaraton.

Jön a Budaörsi Vigasságok!

A Budaörsi Vigasságok idén szeptember 22-én lesz, nagyon sok más programmal versenyezve aznap a figyelemért. A helyszín a Templom tér az Esze Tamás utcai iskola előtt, illetve a kis utcában. Bővebben ITT.

(Sajnos  az időjárás előrejelzés nem ígér semmi jót, például az utcai tárlatot elmoshatja az eső, de Selmeczi Ágnes programszervező azt mondta munkatársunknak, van „B” terve, vagyis a rendezvények egy része megtartható fedett helyen a PostART-on – a szerk.)

Empátia nap

Idén a 17. Empátia napot szervezi a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete, ami szintén szeptember 22-én lesz 10 órától a művelődési házban. A teljes program: ITT olvasható.

Családi buli az Auchanban

Ha a hétvégi nagybevásárlásnak is bele kell férnie a napba, vigyétek magatokkal a gyerekeket, mert egész napos családi sportprogramokkal vár szeptember 22-én a budaörsi Korzó. A legmenőbb extrémsport amatőr versenyekkel és bemutatókkal rendezik meg idén először a Korzó Parkolópálya névre hallgató rendezvényt. Erről ITT írtunk.

Egy egy különleges kiállítás…

Az Ars Sacra Fesztivál országos mozgalmához kapcsolódva immár negyedik alkalommal rendezik meg budaörsi művészek a Zichy majorban a „Közeledjetek… IV. – Korpuszok, keresztek, Krisztus-ábrázolások” című kiállítás, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak, 2018. szeptember 22-én, szombaton este 6 órára. A részletek ITT.

Bridzsverseny is lesz

Szeptember 22-én, szombaton kétfordulós MP-párosversenyt rendez a Budaörsi Bridzsklub. Helyszín: Illyés Gyula Gimnázium (Budaörs, Szabadság út 162.) Erről ITT írtunk.

Bridgestone Félmaraton

Szeptember 23-án vasárnap rendezik idén Budaörsön a Bridgestone Félmaraton sportrendezvényt, amely miatt már 22-én 20.00 órától elzárják a parkolás elől a rendezvény által érintett utcákat. A korlátozásokra vasárnap 14 óráig, a rendezvény zárásáig kell számítani. Versenyközpont és expo nyitása: szeptember 23., vasárnap 8:00 Bővebben ITT.

Vers és festmény

És ha mára, azaz péntek estére keresel irodalmi-képzőművészeti programot, Eller Mária legújabb verseiből válogatott a szeptember 21-én 18 órakor  a budaörsi művelődési házban tartott bemutatóra. Ugyanekkor nyílik Gyulai Zsuzsanna festményeiből is kiállítás, melyek egy része a versekhez is kapcsolódik, mert ihletet adtak a költőnek. A rendezvényt Pánti Anna Erkel-díjas operaénekes nyitja meg, a műsorban közreműködik még Szalkay Dávid trombitán. A verseket a szerző és Lovas Zsuzsanna drámapedagógus adják elő. És a résztvevők egy új, budaörsi irodalmi és képzőművészeti magazin első számát is itt kapják meg, tehát ők elsőként! A meghívó ITT található.

Ez ugyan nem családi program, de lehetnek olvasóink között érintettek: szombaton 10.30-kor nyílik egy kiállítás a német-magyar katonai temetőben. Bővebben ITT írtunk róla.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here