Jön! 17. Empátia nap a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete szervezésében

0
1215

Idén rendezi meg a 17. Empátia napot a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete, szeptember 22-én, 10 órától a művelődési házban.

Fodorné Judit az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy szakítva a korábbi évek hagyományaival, most nem kifejezetten egy témára épül a rendezvény, a cél „csak” a vidám, közös együttlét a különböző helyekről érkező társegyesületek tagjaival.

Ami azonban nem változik, hogy többek között itt lesznek a Roll Dance kerekesszékes táncosai párjaikkal és ismét készül egy verssel az egyesület egyik legfiatalabb tagja a Down szindrómás Fodor Nikolett. Azonban lesznek új fellépők is, például Hajdú Balázs, a Dumaszínház tagja, aki – ahogy Judit fogalmazott – „nagyon szeretetre méltó szentesi fiatalember. Közgazdász végzettségű és ingyen, önzetlenségből jön el hozzánk. Budaörsön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában is önkénteskedik, az ott lévő fiatalok és persze az ott dolgozók és szülők nagy örömére.” Szintén először fog nálunk fellépni, de a médiából jól ismert Harza Márk, aki 15 éves, kerekesszékes, és néhány éve apró gyerekként a TV2 Kismenők című műsorában tűnt fel. Várhatóan érdekes, humoros történeteket mesél majd többek között arról, miként élte meg, hogy az egész ország gyűjtött számára pénzt egy külföldi műtétjéhez.

Természetesen a Piros rózsa dalkör is énekel, már az új vezetővel, Bányai Mártonnal. De idén is Berente Imréné Erzsike a dalkör korábbi vezetője lesz az Empátia nap háziasszonya/műsorvezetője, aki most a Tulipán kvartettben lép fel. S a rendezvényen elhangzottakat Bakó Lujza jeltolmács fordítja majd a hallássérült vendégek számára. (A teljes program a cikk végén – a szerk.)

Az Empátia nap tehát elsősorban a szervezők és a társegyesületek (a Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete, mozgáskorlátozott klubok más településekről, mint Taksony, Százhalombatta, Biatorbágy, Törökbálint, Diósd, Dunaharaszti, a Budaörsi Nyugdíjas Klub, a Bobák Bálint Egyesület és így tovább) tagjainak szól, de szívesen látnak más budaörsi érdekelődőket.

Az egyesület életéről Fodorné Judit kérdéseinkre válaszolva azt emelte ki, hogy a fiatalítás részben sikerült, hiszen „a Farkasréti úti napközi otthonból szinte az összes fiatal tag lett mára, de sajnos ők kíséret nélkül a programjainkra nem minden esetben tudnak eljönni, a szüleik elfoglaltsága miatt. És  most csatlakozott például egy 23 éves fiatalember, aki Kamaraerdőn lakik és édesapja az interneten olvasott rólunk. Szerencsére egyre több érintett szülő válik nyitottá a közösségi csoportok, egyesületek felé és hozzák el a már felnőtt gyermekeiket.”

Az Empátia nap után a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesületének tagjai októberben ismét ellátogatnak Agárdra a gyógyfürdőbe. „Többen kérdezték, hogy miért nem megyünk újabb helyekre, de főként anyagi okból. Nem titok, hogy a rokkantellátás nem magas összeg, így a kirándulásaink önrésze nem lehet megterhelő és az egyesület sem dúskál a javakban. Amit támogatásként kapunk – egyebek között a budaörsi önkormányzattól – azt kisebb dolgokra kell beosztani, a klubnapokra, az év végi záró összejövetelre, illetve az elő szilveszteri zenés bulira december 29-én. Illetve idén lesz őszköszöntő sütögetés is, és szeptember 20-án zenés délután a művelődési házban, ami nyilvános, bárki jöhet, minimális belépődíj ellenében. Itt is élő zene és tombola várja a vendégeket, de mottónk, hogy mindenki hozzon magával valamit, hogy mindenki nyerhessen.

A 17. Empátia nap programja

10 órakor a Vivace Mazsorett csoport bemutatója

Megnyitó és köszöntők.

Fodor Nikolett – vers

Grossturwaller Tänzer tánccsoport

Tulipán Kvartett Népdalkör

Roll Dance (kombi táncosok)

Szőke Kitti és Kovács Kornél akrobatikus Rock and Roll

Hajdú Balázs Dumaszínház előadója

Szélrózsa Néptáncegyüttes Gyermek csoportja

13-tól 14 óráig ebéd; helyben csak a klubtagok és a meghívottak részére

14 órakor Bányai Márton  – ének

Piros Rózsa Dalkör műsora

Harza Márk előadó – tréfás mesék

Proksa Zoltán és Szloboda Ágnes – ének

Kövecses Judit – vers

Tulipán Kvartett Népdalkör

Lakatos Györgyné (Nusika) – vers

Tótfalvi László – ének

Tombola

 

A rendezvény fő támogatója Budaörs Város Önkormányzata

A rendezvény szervezője: Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete

A változás jogát fenntartják!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here