„Biztonság Hete” volt Budaörsön

0
740

Látványos bemutatókkal és színes programokkal várták a rendőrök az érdeklődőket a „Biztonság Hete” programsorozat keretében Budaörsön megrendezett közlekedésbiztonsági rendezvényen.

A „Biztonság Hete” programsorozat keretében a Pest Megyei  Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Biztosítók Szövetségével (MABISZ) együttműködésben 2018. szeptember 19-én Budaörsön a Városi Sportcsarnokban rendezte meg közlekedésbiztonsági rendezvényét. A programon a gyerekek játékos formában különféle közlekedésbiztonsági feladatokat oldottak meg, KRESZ tesztlapokat töltöttek ki és kerékpáros ügyességi pályán mérhették össze tudásukat. A rendőrök kutyás bemutatót is tartottak, ami nagy sikert aratott a diákok körében. A rendezvényen részt vevő mintegy 400 tanuló megnézhette a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat járműveit is.

A programot a Pest Megyei Vöröskereszt újraélesztési bemutatóval, a Pest Megyei Katasztrófavédelem pedig füstsátorral színesítette.

A szervezők felhívták a megjelentek figyelmét arra, hogy az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2018-ban szeptember 19-ére hirdette meg az úgynevezett EDWARD napot, amelynek célja, hogy aznap senki ne veszítse életét Európa közútjain.

… hogy mindenki hazaérjen!