“Ön választ, mi segítünk”

0
387

Ismét meghirdeti „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázati programját a Tesco. A környezetszépítő, közösségépítő és képességfejlesztő kezdeményezések megvalósulását támogató programot immár negyedik alkalommal indítja el az áruházlánc, és ezúttal még több szervezet kaphat segítséget projektjének megvalósításához. Idén valamennyi, a szavazási szakaszba bekerülő szervezet és programja nyerhet, mégpedig egyenként 100, 200 vagy 400 000 forint összegű támogatást. Az érdeklődő szervezetek 2018. február 19-től március 29-ig adhatják be pályázatukat a program weboldalán.

A Tesco 2016-ban indította el az „Ön választ, mi segítünk” programot azzal a céllal, hogy olyan közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol az áruházlánc vásárlói és munkatársai élnek. 2017 őszén az áruházlánc a közösségi, baráti társaságok számára is megnyitotta a jelentkezést, majd a most induló, negyedik fordulóban mindegyik szavazási szakaszba jutott ötlet megvalósítását támogatni kívánja. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400 000 forintot kap projektjének megvalósításához, míg a második helyezettek 200 000, a harmadikak pedig 100 000 forint támogatásban részesülnek.

 

Az „Ön választ, mi segítünk” programban a Tesco vásárlói választják ki, mely projektek érdemlik meg az első, a második és a harmadik helyezettnek járó támogatást. A magyar vásárlók az eddigi 3 fordulóban összesen több mint 8 millió szavazattal bizonyították, hogy fontos számukra a helyi ügyek támogatása – legyen szó akár terápiás kutyák kiképzéséről, játszóterek, közösségi parkok megszépítéséről, vagy fiataloknak szóló elsősegélytanfolyam indításáról.

Az aktuális pályázati kiírásra 2018. február 19. és március 29. között, országosan 61 körzetben várja az áruházlánc a pályázatokat. A pályázatra jelentkezni az „Ön választ, mi segítünk” program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) lehet. A pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelik majd, és a szakértői bírálat alapján kerül ki körzetenként az a két-három szervezet, amelyeknek programja továbbjuthat a második fordulóba. A továbbjutó programok sorsáról már a Tesco vásárlói döntenek, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a 400, 200 és 100 ezer forint értékű támogatást. A vásárlók 2018. május 7. és június 4. között adhatják majd le szavazataikat a Tesco áruházakban. A nyertes pályázatokat pedig június végén hirdeti ki az áruházlánc.