Újabb két évre Laczik Zoltán az MSZP budaörsi elnöke

0
60

Az MSZP budaörsi szervezete ismét Laczik Zoltánt választotta meg helyi elnöknek, akinek a megbízatása két évre szól. A szervezet tisztújító taggyűlése egyhangú szavazással döntött erről.

Laczik Zoltán 2010 óta tölti be az elnöki tisztséget.

A vezetőség további tagjai: Hermann József alelnök és Matuszkáné Papp Ilona. Az MSZP alapszabálya szerint a helyi szervezet elnökének írásban kell pályáznia a tisztségre. Laczik Zoltán pályázatában megköszönte tagtársainak, hogy együttes erőfeszítésekkel stabilizálni tudták az MSZP-szervezet helyzetét. Ez alapot ad a fennmaradásra, és arra is, hogy a demokratikus politikai oldal részeként továbbra is méltó szerepet tölthessenek be a város jelenének és jövőjének alakításában.

A párt országos körülményeit illetően megállapította, hogy az idei országgyűlési választások nyomán az MSZP talán soha nem volt még ennyire súlyos helyzetben, ám célszerű előre tekinteni. Új és gyorsan változó politikai helyzet van az ellenzéki térfélen, s az MSZP-nek úgykell tevékenykednie, hogy versenyképes szereplője lehessen a hazai  jövendőnek. Aláhúzta, hogy az orbáni politikai rendszert csak modern baloldali politikával és a demokratikus erők új alapokon történő összecsiszolásával lehetséges meghaladni. Ennek módja, szervezeti kerete, politikai tartalma azonban jelenleg még bizonytalan, és az előttünk álló másfél évben szükséges kialakulnia.

Budaörsöt illetően Laczik Zoltán leszögezte: tevékenységüknek elsősorban arra kell irányulnia, hogy a város megmaradjon a demokrácia szigetének, amíg az orbáni rendszer fennáll. A helyi szocialistáknak olyan szövetségi politikát kell folytatniuk, olyan összefogásra szükséges törekedniük, amelyre támaszkodva hosszabb távon is megőrizhető a köztársaságpárti oldal többsége az önkormányzatban. Ennek fontos állomása lesz a 2024-es önkormányzati választás.

Az MSZP október 22-én tartja országos tisztújító kongresszusát, előtte felmenő rendszerben jelenleg a helyi, választókerületi és megyei tisztújítások zajlanak.

Budaörs, 2022. szeptember 28.

MSZP Budaörsi Szervezete Elnöksége

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here