Házépítés 2022-ben – erre figyelj oda!

0
73
Architect engineer office desk. Blueprint plans and house model, Residential building project architectural design

Napjainkban sajnos már a saját bőrünkön érezhetjük a körülöttünk zajló gazdasági válság hatását, így nem meglepő, hogy az építőiparra is kihat a válság alapanyaghiány, bizonytalan határidők és folyton növekvő árak formájában. Mikre kell odafigyelned, ha 2022-ben állsz neki a házépítés bonyodalmainak és miért érdemes szemmel tartanod a generálkivitelezés árak alakulását? Mutatjuk!

 

Architect engineer office desk. Blueprint plans and house model, Residential building project architectural design

A házépítés régebben is sok bizonytalan helyzettel és stresszel járt, azonban napjainkban az építkezéssel járó minden bizonytalanság megsokszorozódott. Jelenleg ugyanis csakúgy mint a világban, az építőiparban is válság zajlik, amelynek köszönhetően szinte minden változékony és kiszámíthatatlan a jelenleg építkezők számára. Mit is jelent ez pontosan?

Alapvetően a válság hatására az építőiparban alapanyag hiány figyelhető meg, amelynek következtében ezekhez az építőanyagokhoz jóval drágábban lehet csak hozzájutni, sőt, sokszor még az is bizonytalan, mikor lesz raktáron egyes helyeken a kért áru. Ennek következtében az építőiparban hatalmas csúszások figyelhetőek meg, illetve rendkívül változékony, kiszámíthatatlan árakkal kell számolnia annak, aki most házépítés mellett dönt.

Természetesen nem csupán az alapanyag hiánya miatt figyelhető meg ez a bizonytalan helyzet, hanem az éppen kibontakozó energiaválság miatt is. Emiatt ugyanis a kivitelezés ára is megsokszorozódik, illetve a házépítés előtt állóknak el kell gondolkodnia, hogyan tudnák felépülő otthonukat minél inkább energiatakarékossá tenni.

Házépítés – így tervezz hosszú távra!

Az energiaválságnak köszönhetően tehát az jár jól, aki hosszú távra tervez és alternatív energiaforrásokkal is üzemeltethető, alacsony energiaigényű otthont alakít ki. Mit is jelent ez pontosan?

Házépítés során fontos szempontnak kell lennie a megfelelő hőszigetelésnek, hiszen ez az alapja minden fenntartható otthonnak. Ezután jön a fűtésrendszer: érdemes a napenergián alapuló, napelemes elektromos fűtés mellett dönteni, amely az okos otthon megoldásokkal is összeegyeztethető, hiszen így optimalizálható a fogyasztás. Végezetül pedig érdemes minél energiatakarékosabban üzemeltethető készülékeket választani új házunkba.

Generálkivitelezés árak – miért éri meg a generálkivitelezés 2022-ben?

Mint korábban említettük, a házépítés ára rendkívül bizonytalan most, így aki belekezd ebben a kiszámíthatatlan helyzetben új otthonának kialakításába, magas és változó költségekkel kell számolnia. Bár a generálkivitelezés árak is változhatnak, úgy véljük, jóval gazdaságosabb most emellett a házépítési szolgáltatás mellett dönteni.

A generálkivitelezés árak az Europabaunál a szerződéskötéskor rögzítetthez képes végig változatlanok maradnak, emellett ez a csapat a határidő előtti elkészülést is kötbéres szerződésben garantálja.

A házépítés tehát most rendkívül bizonytalan és kiszámíthatatlan az építőiparban tomboló válság miatt. Az Europabaunál azonban a generálkivitelezés árak, valamint a teljesítési határidők változatlanok, így ha épp új otthonának megteremtését tervezi, garantáltan jó választás ez a csapat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here