Török István lett újra Kamaraerdő önkormányzati képviselője

0
173

Az előzetes eredmények szerint 317 szavazatot (55,52 százalékot) kapott a mai időközi kamaraerdei önkormányzati választáson Török István, aki a Kamaraerdőért Érdekvédelmi Egyesület színeiben indult, 246-ot Hajdu László a Budaörs Fejlődéséért Egyesület  („a polgármester csapata”) jelöltje, és 8 szavazatot dr. Bogó Dániel a Gattyán-féle MEMO jelöltje. Az arra jogosultak 25,56 százaléka vett részt a szavazáson.

Török István 2010-től egy választási cikluson keresztül már volt Kamaraerdő képviselője, és akkor – saját szavai szerint – véletlenül kapta a Fidesztől ezt a körzetet, mert nem itt él. Most már a választási kampányban egyértelművé tette, hogy alaposan ismeri az itteni helyzetet és az itt élők gondjait, és az eredmény megismerésekor azt mondta: nagyon örül és hálásan köszöni mindenkinek, aki segített neki ezt elérni.

Emlékeztetőül: a 10-es körzetben 2019-ben dr. Kisfalvi Péter szerzett mandátumot az önkormányzatban. Ő 2021 nyarán elhunyt, és a pandémia miatt akkor nem lehetett megtartani az időközi választást, erre ma került sor 6 és 19 óra között. Mérsékelt és kulturált kampány előzte meg, és a jelöltek még az utolsó pillanatban is  kopogtattak a választóknál.

A választókerület új képviselője tehát Török István, a Fidesz volt budaörsi elnöke, aki korábban egyebek között azt mondta a Budaörsi Naplónak, hogy azért a Kamaraerdőért Érdekvédelmi Egyesület színeiben indul és nem Fidesz tagként, mert „az önkormányzati képviselői munka (érdekvédelem, érdek érvényesítés) elsődlegesen nem pártfeladat. A Kamaraerdőért Érdekvédelmi Egyesületnek 2010 óta vagyok tagja. Egyesületünk valóban civil: a baloldaltól a liberálison át a jobboldalig mindenféle pártpreferenciájú kamaraerdei megtalálható benne. Ebben különbözünk a többi jelölttől, jelöltektől Csak és kizárólag Kamaraerdőért akarunk dolgozni és együttműködni bárkivel, aki ebben segít nekünk.”

Mi az, ami pozitívum, és mi a legnagyobb gond Kamaraerdőn? – kérdeztük még tőle. „Az 1960-as évek elején amikor az autópálya megépült, nemcsak a HÉV szűnt meg, hanem az autópálya gyakorlatilag kettévágta Budaörsöt és Kamaraerdőt. Kamaraerdőnek a mai napig ez az egyik legfőbb problémája. Nem fér hozzá azokhoz az infrastruktúrákhoz, amelyet a budaörsiek könnyedén tudnak használni. Ott sem mindenki rendelkezik autóval, és akiknek nincs kocsijuk azok számára probléma, hogy nincs gyógyszertár, posta, vagy akár egy dohánybolt. Nagy gond még az ipari zajszennyezés “túl-méretes” beruházások – persze sok fa kivágásával… 2010 és ’14 között voltam itt helyi képviselő és igyekeztem fejleszteni a térséget. Akkor létesült önálló háziorvosi körzet, oda került egy rendőrségi körzeti megbízott, amely nagyban javította a közbiztonságot. Összességében próbáltam foglalkozni a több évtizedes elmaradottsággal, ami Budaörs többi részéhez képest értendő. Ez szerintem több tekintetben igen sikeres volt akkor, és sajnos úgy vélem, hogy 2014 után ez a folyamat megszakadt.

A városrész abszolút pozitívuma a kertvárosias, zöld jelenleg és a jó levegő. Ez okozza a népszerűségét is, ami miatt nagyon sokan szeretnének oda költözni. Gyakorlatilag ki lehet tenni a “megtelt” táblát. A túlépítések, és a túlzott beépítés Kamaraerdő jellegét veszi el végleg. Ennek gátat kell szabni! A Helyi Építési Szabályzat módosítását kell kezdeményezni, oly módon, hogy egy meghatározott telek méretre csak egy család költözhessen, és ne lehessen soklakásos társasházakat építeni. A Kormányhivatalon számon kérni az ellenőrzést csak akkor lehet, ha előtte helyben megfelelő szabályzókat alkotunk.”

Korábbi cikkünk ITT olvasható.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here