Tiszta Virágos Budaörsért pályázat idei nyertesei

0
3167

Tegnap délután volt a „Tiszta, Virágos Budaörsért”  pályázat ünnepélyes díjátadója, amit Wittinghoff Tamás polgármester nyitott meg a városháza tanácstermében.

„Az idén 12. alkalommal hirdettük meg ezt a pályázatot és a cél az volt, hogy partnereket, társakat találjunk ahhoz, hogy a település minél barátságosabb legyen és a saját szűkebb környezetében mindenki járuljon hozzá a város kulturált, kertváros jellegű arculatához, ahhoz, hogy a környezetünk minél élhetőbb legyen”- kezdte megnyitó beszédét Wittinghoff Tamás polgármester.  Majd igen részletesen bemutatta, hogy maga az önkormányzat mit igyekezett ezért tenni. Beszédének – ahogy ő fogalmazott – az ad szomorú aktualitást, mert az elmúlt napokban, hetekben, a Bauhaus beruházás miatt az országos sajtóban is hazugságokkal támadják Budaörs város vezetését. A polgármester prezentációjából többek között megismerhettük az egykori hadiüzem, az ISG 30 hektár „kivágott erdejének” igaz történetét. Továbbá, hogy nálunk közel 40 hektár gondozott park és 20 hektár parkerdő található, illetve csak a lakótelepen 8 hektár gondozott zöldterület alakult ki.  (A prezentáció ITT olvasható.)

A pályázatra idén is szép számmal érkeztek fotók, és a zsűri tagjai – Stift Nándor a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke, Premecz Enikő a Budaörsi Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási bizottság tagja, Barátné Bátai Beatrix a Kertészek és Kertbarátok Luntz Ottokár Egyesületének korábbi elnöke -14 helyet kerestek fel személyesen is.

A családi ház és környezete kategóriában két első, két második és két harmadik helyezettet hirdettek ki. Elsők: Erdélyi u. 5. Jakab Zoltánné, Bokréta köz 3. Debreceni Lajosné.

Másodikak: Budafoki u. 16. Vicsai Lászlóné, Ady Endre u. 4 Törő Tiborné. Harmadikak:  Víg u. 48/4 Tóth Mária, Deák Ferenc u. 32. Tóth Hajnalka.

Az utca, utcarész, lakótelepek, társasházak kisebb, nagyobb egysége kategóriában első lett a Nefelejcs u. 1-3. F. Megyesy Péter és Sikura István és Sikuráné Pap Katalin.

Második helyezett  Budaörs, Törökugrató u. 12.  Márté Istvánné. Harmadik helyezett  Budaörs, Akácfa u. 8. Krix György.

A balkonok, erkélyek kategóriában első helyezett Akácfa u. 8. Krix Erika

második Akácfa u. 23. Vigh Katalin, harmadikat nem hirdettek.

A díjazottak oklevelet és egy-egy ajándékcsomagot kaptak, az utóbbit a Tesco felajánlásának köszönhetően.