Sportsérüléseket lát el a budaörsi egynapos sebészet

0
294

Sportsebészeti profilját erősíti a Budaörsi Egészségügyi Központ; az ortopéd-traumatológiai beavatkozások növekvő súllyal vannak jelen az intézmény portfóliójában. A budaörsi egynapos sebészet Majzik Ernő vezette teamje operálta Kalmár Zsolt válogatott labdarúgót is a közelmúltban. (Erről ITT írtunk bővebben.)

Keresetté vált az élsportolók körében a budaörsi egynapos sebészet. Itt került sor a magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Kalmár Zsolt szalagpótló térdműtétjére is 2021. május 21-én.

Zsákai Zoltán, a budaörsi intézményt üzemeltető Jump Consulting ügyvezetője szerint a sportsebészeti profil esetében Budaörsön szaktudás és biztos háttér talált egymásra. „Nekünk az a feladatunk, hogy az egynapos sebészetünket felkereső páciensek számára elsőrangú orvosi tudást és jó fizikai-lelki körülményeket biztosítsunk. Büszkék vagyunk rá, hogy azok között, akik belén helyezik a bizalmukat, egyre több az élsportoló.

Az említett szaktudás a budaörsi műtéti teamek közel két évtizedes rutinja mellett Majzik Ernő érkezéséhez köthető, aki 2021. január 1-je óta látja el az intézmény orvosigazgatói feladatait, emellett továbbra is folyamatosan operál. Ortopédusként, baleseti és sportsebészként húszéves pályafutás, több mint harmincezer műtéti beavatkozás áll a háta mögött, szakterülete a térd-, boka-, váll- és könyöksérülések rekonstrukciója, valamint a degeneratív elváltozások gyógyítása. Kosárlabda-, labdarúgó- és kézilabda-klubcsapatokkal dolgozik, 2003 óta a férfi jégkorong-válogatott szerződött orvosa – számos sportoló neki köszönheti, hogy pályafutását egy súlyosabb sérülés után a legmagasabb szinten tudta folytatni.

„A főorvos úr irányításával az egynapos sebészet munkája az összetettebb, magasabb invazivitású ortopédiai beavatkozások felé mozdul el, ezen belül hangsúlyossá válnak a sportsebészeti helyreállító műtétek – tájékoztat Zsákai Zoltán – Fontos állomás lesz életünkben a harmadik műtő átadása 2021 őszén. Az új egység felszereltsége és az éjszakai fektető lehetővé teszi, hogy sebészeti repertoárunkat tovább bővítsük.

A budaörsi szakrendelőt üzemeltető Jump Consulting Kft. a TritonLife Csoport tagja. A tervek szerint a magas szintű sportsebészeti ellátás a csoport összes már meglévő és jelenleg épülő magánkórházában is hozzáférhetővé válik a jövőben.

Tudta?

A budaörsi nappali sebészet 2003 óta működik Magyarország első multidiszciplináris (sokszakmás) egynapos sebészeteként. Az intézmény két műtőjében „békeidőben” a teamek évi 2500 operációt hajtanak végre kiemelkedő betegbiztonsági mutatókkal. Ezen belül az ortopédiai műtétek száma az utóbbi időben másfélszeresére nőtt, jelenleg 75 ilyen beavatkozásra kerül sor havonta.

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Kalmár Zsolt március 31-én sérült meg az Andorra ellen játszott mérkőzésen. Első műtétjére április 12-én került sor, ekkor derült ki, hogy a sportoló térdében nemcsak az oldalszalag, hanem a külső keresztszalag is súlyosan károsodott. A májusi szalagpótló műtétet problémátlan posztoperatív szakasz követte., a kötelező nyugalmi időszakot követően Kalmár térdének aktív rehabilitációja nyáron kezdődhet meg. A játékos várhatóan télen térhet vissza a teljes értékű edzésmunkához, tétmérkőzésen a 2022-es tavaszi szezonban léphet újra pályára. Bővebben: ITT.

További cikkeink az egészségügyi központról ITT érhetők el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here