Reméljük, hogy Budaörs Fesztivál lesz jövőre is! Az idei befejeződött…

0
472

Szombaton a Budaörs Fesztivál záró utcai programjai ezúttal nem a fő út lezárt szakaszán, hanem a Templom téren zajlottak, elsősorban költségtakarékossági okok miatt. Ha a város vezetése és a szervezők hallgattak volna azokra, akik szerint a pandémia miatt inkább ezt is el kellett volna halasztani, mint a tavalyit, akkor egy-egy eseményen száz-kétszáz, a négy nap alatt, hat helyszínen a 33 programon összesen több ezer embert fosztottak volna meg az élményektől.

Délelőtt elsősorban a gyerekeket várták, a Kiflihajó zenekar koncertjére majd a Tűzmadarak előadására, utána pedig a budaörsi Endrődi Ági és a Fellegjárók szórakoztatták a kicsiket. Részleteket  láthattunk a Budaörsi Latinovits Színház új, zenés gyerek előadásából, az Emil és a detektívekből, amit hamarosan majd egészben is megnézhetünk a színházban. Visszatérő fellépők a budaörsi eseményeken a Szélltánc együttes, akiket a Téka zenekar kísért.

A kora délutáni pihenő alatt érdemes volt körbenézni a vásárban, ami kisebb területen volt, mint a korábbi években, de így is elfért Paprika Jancsi Csúzlizdája, a megszokott bábosok, a vesszőkosaras körhinta és más népi játékok, illetve a civil szervezetek – köztük a Lajka Állatvédő Alapítvány – bemutatkozó sátrai. A budaörsi intézmények közül a városháza Budaörs helyi klímastratégiáját mutatta itt be, illetve játékos feladatokkal vonták azokat, akik megálltak náluk. A könyvtár is kihasználta az alkalmat önmaguk népszerűsítésére, sőt, kölcsönözni is lehetett könyveket. Aki kézműves termékekre vágyott egyebek között talált sajtot, ékszereket, szappanokat, textilfigurákat, öveket, táskákat, kerámiákat és persze az idősek klubjából közismert  Ecseri Erzsi is kijött a kaktuszaival.

Míg napközben nem volt tömeg, bár a járvány árnyékában ez pont így volt jó, ahogy közeledtek az esti záróesemények (Dobosi Gergő, Szabó Balázs Bandája és végül a Leander Kills) ismét egyre többen érkeztek.

A 2021 évi Budaörs Fesztivál összegzése? Ha a város vezetése és a szervezők hallgattak volna azokra, akik szerint a pandémia miatt inkább ezt is el kellett volna halasztani, mint a tavalyit, akkor egy-egy eseményen száz-kétszáz, a négy nap alatt, hat helyszínen a 33 programon összesen több ezer embert fosztottak volna meg az élményektől. Jó, hogy nem így történt, és bár nemhogy a következő évet, de még a következő hetek eseményeit sem tudjuk megjósolni, reméljük, hogy Budaörs Fesztivál lesz jövőre is!

Fotók: Borhegyi Éva és a fesztivál Fb. oldala

Korábbi cikkeink az idei fesztiválról:

Budaörs Fesztivál 2021. szeptember 1-4.

 

Ilyen volt a Budaörs Fesztivál első napja

Folytatódik a Budaörs Fesztivál…

A Budaörs Fesztivál kerekasztal beszélgetése – A pandémia hatása a kulturális életre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here