Póta Georgina szerint minden bizonytalan

0
634

A kétszeres Európa-bajnok, a Budaörsi Sport Clubban asztaliteniszező, Póta Georgina szerint elképzelhető, hogy a versenynaptár bizonytalanságai, illetve a várható sűrű program miatt a spanyol bajnokságban mégsem áll asztalhoz a mostani szezonban.

A játékos tavaly nyár elején adott életet kislányának, Reginának, majd bő egy évtizednyi németországi légióskodás után ősszel a Budaörshöz szerződött. Emellett azonban – kihasználva az erre vonatkozó szabályokat – egy spanyol csapattal is megállapodott arról, hogy néhány mérkőzés erejéig segíti őket.

„Egyelőre minden bizonytalan, senki nem tud semmit. A nemzetközi szövetség is próbálja március-áprilisra tolni az összes versenyét, emellett a halasztások miatt a magyar liga, az Európa-kupa és a spanyol liga is akkor kezdődne, ezért megfordult a fejemben, hogy a spanyolországi szereplést le kell mondanom” – árulta el az M4 Sport csütörtöki Sporthíradó című műsorában a 36 éves sportoló.

Póta eddig heti háromszor edzett, ezt a gyakoriságot a közelmúltban négyre emelte, a gyermek körüli teendőket ilyenkor édesanyja és anyósa végzi. Mint mondta, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány számít rá a tokiói csapat összeállításánál, de a három főre vonatkozó csapatkvótát, s ezzel együtt két egyéni játékos indulását egy éve nélküle biztosította be Madarász Dóra, Pergel Szandra és Fazekas Mária.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink:

A BSC sajtótájékoztatója az asztalitenisz szakosztályról és Póta Georgina leigazolásáról

Asztalitenisz: Pergel és Nagyváradi megy, Póta és Dari jön

Budaörsi asztaliteniszezők az M4 Sport csatornán

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here