Asztalitenisz: Pergel és Nagyváradi megy, Póta és Dari jön

0
903

Helga most egy csapatban játszhat példaképével

A női Extraligában címvédő SH-ITB Budaörsi 2i SC csapatában folytatja pályafutását Póta Georgina, az első számú magyar asztaliteniszező. Jön még a 18 éves fiatal tehetség  Dari Helga is. A csapat eddigi legerősebb játékosa Pergel Szandra előtt új lehetőségek nyíltak, hivatalosan júliustól nincs már Budaörsön, ahogy Nagyváradi Mercédesz is külföldre ment.

A kétszeres Európa-bajnok, a 35 éves Póta Georgina ősztől játszik Budaörsön, a női Extraligában címvédő SH-ITB Budaörsi 2i SC csapatában. A sportoló itthon a Statisztikában versenyzett,  2008 óta  pedig a TTC Berlinnél. Az már korábban biztos volt, hogy ott nem hosszabbítja meg szerződését, mert június 1-jén adott életet első gyermekének, Reginának, aki miatt olyan klubban szeretne újrakezdeni ősszel, amely közel van a lakhelyéhez, így nem kell sokat utaznia.  

Póta tehát jön, de a csapat eddigi legeredményesebb játékosa Pergel Szandra 11 év után elmegy, illetve hivatalosan júliustól elment, ugyanis Franciaországba igazolt. Szandra előtt új lehetőségek nyíltak. Kipróbálja magát külföldön, ő még sose játszott kint” – mondta lapunknak a szakosztályt vezető Szvitán Krisztina. Aki megerősítette azt az MTI hírt is, hogy a karrierjét szintén külföldön, egy német klubcsapatban folytatja másik sikeres sportolónk, Nagyváradi Mercédesz is.

Ugyanakkor jön még „egy nagyon fiatal tehetség, a 18 éves, nagykárolyi Dari Helga. De nem pótlásról van szó, ő mindenhogy jött volna” – tette hozzá a szakosztályvezető. Helga 2017-ben a nagykárolyi helyi lapnak azt nyilatkozta, hogy példaképem Elizabeta Samara (Konstanca, Románia) Európa-bajnok és Póta Georgina (Magyarország). Két nagyon jó játékos, akikre felnézek, és remélem, hogy egyszer én is eljutok majd oda, ahova ők.” S lám, most egy csapatban játszhat az egyik példaképével!

A budaörsi csapat az Extraligában címvédőként indul, a Bajnokok Ligájában pedig a Lille legyőzésével juthat a csoportkörbe.

Fotók: HungarySport és MOATSZ

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here