A lelkisegély szolgálat önkénteseket keres

0
934

Az öngyilkosságok megelőzése elsődleges céljaink közé tartozik. Ezt a megterhelő feladatot munkatársaink csak nagy nehézségek árán tudják teljesíteni. Ezért ismét önkénteseket keresünk – áll a DélUtán közleményében.

A DélUtán telefonos lelkisegély szolgálat önkénteseket keres, akik vállalják az ingyenes, kötelező képzést, és a havi 8 óra otthonról végezhető – nem fizetett – esti elfoglaltságot.

Jelentkezés életrajzzal és motivációs levéllel legkésőbb 2021. március 15-ig: info@delutan.hu

A szervezetről:

A DélUtán pártoktól és felekezetektől független anonim lelkisegély szolgálat. 23. éve ingyenesen hívható az ország valamennyi településéről mindennap 18-tól 21 óráig, a 0680 200 866-os számon. A hívásokat — évente több mint 7000-et — két telefonvonalon 18 felkészült önkéntes fogadja. Munkájukat ők is — és az alapítvány vezetői is — minden ellenszolgáltatás nélkül végzik.

A DélUtán fő tevékenysége: telefonos lelkisegélynyújtás a 40 éven felülieknek, de emailben, chaten és skype-on a 18 éven felülieknek is rendelkezésére áll a szervezet.

A pandémia miatt 2020 márciusában fel kellett függeszteniük a személyes találkozásokkal járó foglalkozásokat: a számítógépes és okostelefon oktatást, az angol, a játék és az olvasó klubok találkozóit.

Hamarosan kezdődik a 13. önkéntescsoport képzése. Most az önkéntesek toborzása zajlik.

A DélUtán 2006-ban példaértékű munkájáért elnyerte az Év Civil Szervezete kitüntető címet, 2010-ben pedig díjazottak lettek az osztrák SozialMarie Alapítványnak a szociális innovációért meghirdetett pályázatán.
Számítógépes oktatóik 2014-ben az Öngyilkosság megelőzés Világnapja alkalmából kitüntetésben részesültek.

A DélUtánon kívül Európában csak Nagy-Britanniában van egy hasonló célcsoportú lelkisegély szolgálat.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here