Foci NB II: Interjú a budaörsi csapatkapitánnyal a második forduló előtt

0
571

Furcsa a rövid felkészülési időszak, de ehhez is alkalmazkodunk, mint minden máshoz – mondta a Budaörsi Sport Club NBII-es futball csapatának kapitánya, Kékesi Alexander. Szerinte sokan hajtanak majd budaörsi skalpra, ezért izgalmas tavaszra számít. Úgy látja, az őszi teljesítmény tiszteletet ébresztett az ellenfelekben, és a szezon végén is az élmezőnybe várja az együttest.

Többen is sérüléssel bajlódtatok a felkészülés kezdetén, köztük te is. Teljesen felépültél?
Szerencsére helyre jött a sérülésem. Teljes értékű munkát végzek, és jó állapotban várom a jövő heti bajnoki rajtot.

Magyar labdarúgó számára szokatlan lehet az ennyire rövid téli pihenő. Hogy birkóztatok meg a változással?
Kicsit szokatlan volt, hogy ilyen hamar újra bajnokit játszunk, ezáltal rövid felkészülési időszak áll rendelkezésünkre. De jobb lett volna, ha még ennél is kevesebbet pihentünk volna. Van egy kis ritmuszavarunk a pauza után. Ennek ellenére természetesen alkalmazkodnunk kell a változáshoz.

Hogy zajlik a felkészülés?
A csapategység változatlanul jó, és a játékstílusunk sem változott. Van egy-két játékos, akinek megérezzük a hiányát, ilyen például Tamás Olivér, vagy Nyári Patrik, akik ugye a Fehérvár által szerepeltek nálunk. Nem örülünk neki, de mint mindig most is alkalmazkodni fogunk a körülményekhez. Igyekszünk olyan szintre hozni a játékunkat, ami nekünk és a szurkolóknak is megfelelő. Az említett rövid idő miatt még nem vagyunk 100 százalékos állapotban, de reméljük a bajnoki rajtra közelebb kerülünk hozzá.

A kiváló ősz után milyen tavaszra számítasz?
Kettéválasztanám. Az őszi szezonunk egy átlag feletti teljesítmény volt. Ha meg tudjuk tartani ugyanazt a ritmust, a játékstílust, az eredményességet, a gólokat, akkor hasonló eredményeket érhetünk el tavasszal is. Olyan mintha két külön bajnokság lenne, a tavasz teljesen más lesz. Biztos, hogy lesznek olyan csapatok, amelyek felszívják magukat, és a helyünkre törnek. Izgalmas lesz, az biztos. Ráadásul a teljesítményünkkel kivívtuk az ellenfelek elismerését, ezáltal más szemmel néznek minket, máshogy készülnek ellenünk. Előtte az volt, hogy itt a Budaörs, egy középszerű csapat, most viszont ez megváltozott azáltal, hogy kiemelkedőt alkottunk az ősszel. Már az év vége felé is éreztük, hogy máshogy készülnek ellenünk, mint korábban, és arra számítunk, hogy ez tavasszal is így lesz, ami nyilván a mi dolgunkat is nehezíti.

Plusz motiváció számotokra, hogy a tervek szerint hamarosan az Árok utcai felújított stadionban is pályára léphettek, és valóban hazai közegben fogadhatjátok az ellenfeleket?
Természetesen nagyon várjuk. Az öltözőket már birtokba vettük, és egy-két edzésünk volt, úgyhogy már most otthonosan érezzük magunkat az új létesítményben. A karantén előtt inkább a törzsszurkolók voltak, akik mindig elkísértek minket. Bízunk benne, hogy az új aréna még több nézőt is vonz majd.

A Szolnok ellen folytatódik a bajnokság, mit vártok a mérkőzéstől?
Szeretnénk revansot venni. Ősszel egy agyonnyert meccset veszítettünk el Szolnokon. A helyzetkihasználásunkat tekintve nem ezt a meccset fogjuk a kirakatba tenni, mert annyi helyzettel két meccset is megnyerhettünk volna. Ezúttal erre fókuszálva szeretnénk javítani, és otthon tartani a három pontot.

Tudom, hogy nem szerettek tippelni, de mégis mivel lennél elégedett a szezon végén?
Nyilván szeretnénk az első háromban maradni, de tudjuk, hogy a foci hozhat meglepetéseket. Összességében, ha az első 5-6 csapat között végzünk, akkor elégedettek lehetünk.

Forrás: bsc1924.com

Összefoglalónk az első fordulóról: Jól teljesített a csapat a Merkantil Bank Liga őszi szezonjában!

A BSC labdarúgó csapata megemelte az elvárásokat a kiváló őszi szerepléssel, de szerencsére helyén kezelik a fiúk a dolgot.  Minden szezonkezdéskor a biztos bennmaradást tűzi ki célul a klubvezetés. Ezt az elvárást jócskán túlszárnyaltuk, mert ezüstérmes helyen zártuk az őszt. A bajnoki menetelést Debrecenben kezdtük a bivalyerős, válogatottakkal megtűzdelt DVSC csapata ellen. Nagy küzdelem után az utolsó percekben kapott góllal maradtunk alul 1:0 arányban. Az őszi zárómeccsünk szintén Debrecenben volt a kisebbik klub a DEAC ellen. Ez a mérkőzés után mi hagytuk el győztesen a pályát. Egy hasonló küzdelmes  meccsen mi nyertünk egy utolsó percben lőtt góllal 3:2-re. Ezzel a két meccsel keretbe is foglaltuk az őszt. A nyitó és a záró meccs közt eltelt időben  az öt vereség mellett tizenhárom győzelmet ünnepelhettünk! Ebben az évben még lesz kettő a tavaszi szezonból előrehozott forduló. Most hétvégén fogadjuk Tatabányán az őszi első DVSC együttesét. Ez a meccs komoly rangadóvá lépett elő. Bízzunk a jó eredményben. A mérkőzést lapzárta után játsszák a csapatok. Az év utolsó játéknapján Siófokra látogatunk. (Végeredmény Siófok-Budaörs 2:1.) Ha ezen a két „tavaszi” meccsen jó napot fogunk ki még akár első helyen is zárhatjuk az évet, de ha „csak” másodikak leszünk az sem lesz csalódás! Fontos kiemelni azt a tényt, mivel évek óta húzódik a stadionunk építése ezt a kiváló eredményt minden meccsen idegenben játszva, idegenben edzve és egy edzőváltás után érte el a csapat! Bognár Gyuri szintet lépett és Paksra távozott az NB I-be. Helyette az addigi segítője Márkus Tibi lett kinevezve aki folytatta a magas szintű szakmai munkát! Köszönjük Gyuri és köszönjük Tibi! Szép volt fiúk! Hajrá Budaörs!

Írta: Torma János

(Megjelent a Budaörsi Napló 2020. novemberi számában)

22. FORDULÓ
Január 31.

13.00: Budaörs–Szolnoki MÁV FC

23. FORDULÓ
Február 7.
14.00: Gyirmót FC Győr–Budaörs

24. FORDULÓ
Február 15.

14.00: Budaörs–Szeged-Csanád Grosics Akadémia

25. FORDULÓ
Február 21.

19.30: Vasas FC–Budaörs (Tv: M4 Sport)

26. FORDULÓ
Február 28.

14.00: Budaörs–FC Ajka

27. FORDULÓ
Március 3.

18.00: Kaposvári Rákóczi FC–Budaörs

28. FORDULÓ
Március 7.

14.30: Budaörs–PMFC

29. FORDULÓ
Március 14.

14.30: Soroksár–Budaörs

30. FORDULÓ
Április 4.
16.30:
Budaörs–Dorogi FC

31. FORDULÓ
Április 7.

18.00: Nyíregyháza Spartacus–Budaörs

32. FORDULÓ
Április 11.

Budaörs–ETO FC Győr

33. FORDULÓ
Április 18.

Budaörs–Kazincbarcika SC

34. FORDULÓ
Április 25.

Budaörs–Békéscsaba 1912 Előre

35. FORDULÓ
Április 28.

Aqvital FC Csákvár–Budaörs

36. FORDULÓ
Május 2.

Budaörs–Szentlőrinc

37. FORDULÓ
Május 9.

Szombathelyi Haladás–Budaörs

38. FORDULÓ
Május 16.

Budaörs–DEAC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here