Budaörsi asztaliteniszezők az M4 Sport csatornán

0
674

Hétfőn volt az Év Sportolója gála. Év csapata kategóriában a negyedik lett a női asztalitenisz válogatott, amelynek szinte minden tagja budaörsi versenyző vagy az volt. Egyebek között róluk számolt be az M4 Sport az idei első asztalitenisz magazinjában.

A 8. perctől arról hallhatunk arról, hogy Pergel Szandra és Fazekas Mária új autónak örülhetnek. A Magyar Olimpiai Bizottság és a Toyota jóvoltából ugyanis 34 olimpiai kerettag kapott napi használatra egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR-t a tokiói olimpia végéig. Fazekas Mária elmondta, számára ez óriási megtiszteltetés, és mivel az autó automata váltós, meg kell majd szoknia, mert eddig normál váltóst használt. A női asztalitenisz válogatott átköltözött a BOK-csarnokba, ott eddz, így különösen jól jött számára ez a kis fogyasztású jármű, mert sokat jár a főváros különböző pontjai és Budaörs között. Pergel Szandra számára az tűnt fel először, amikor kipróbálta a kocsiját, hogy milyen halk, és úgy érzi, könnyű vezetni. Mindketten büszkék arra, hogy ezeket a feltűnő, olimpiai autókat használhatják, hiszen jól esik nekik, ha honfitársaik ünneplik őket.

A  portré beszélgetésből pedig a nézők Szvitán Krisztinát, a BSC asztalitenisz szakosztályának a vezetőjét, a válogatott masszőrét ismerhették meg. Akiről a műsor 19. percétől megtudjuk, hogy serdülő Európa-bajnokságot nyert csapatban, de volt felnőtt válogatott kerettag is. 2006 óta masszőre az asztalitenisz válogatottnak, a férfinek és a nőinek is, végzettsége szerint pedig gyógymasszőr. Így nemcsak az izmok pihentetését, hanem sok esetben a sérülések megelőzését illetve rehabilitálását is segíti. Így picit saját sikerének is érzi, ha a páciense sikeresen indul egy versenyen és például olimpiai kvótát szerez. Szvitán Krisztina elmondta még, hogy a két munkája jól megfér egymással, egy-egy verseny vagy klubesemény határozza meg, éppen melyikbe fektet több energiát.

A műsor ITT látható.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here