Öt szuperhatékony spórolási tipp idén nyárra

0
625

Nyaranként hajlamosak vagyunk túlköltekezni akár olyan dolgokra is, amelyek nem is igazán szükségesek. Ha nem tudjuk, hogyan osszuk be pénzünket, akkor annak is fennállhat a lehetősége, hogy a nyár végére már szinte semmink sem marad. Mai cikkünkben megosztunk Veletek pár ötletet, amelyek segítségével kevesebb költekezéssel is átvészelhetitek ezt a meleg időszakot.

Ne járjunk feleslegesen drága helyekre!

Az olyan forró időszakokban, mint a nyár, gyakran megiszunk egy-egy jegeskávét vagy limonádét a bárokban. Ezek viszont sokszor többszörösen túlárazottak, és ha napi rendszerességgel fogyasztunk ilyesmit, nagyon gyorsan meglátszódhat a pénztárcánkon. Próbáljunk kevesebbet bárokba, kávézókba járni, így elkerülhetjük a felesleges költekezést. Ehelyett menjünk ki a szabadba és piknikezzünk! Az otthon előre elkészített szendvicsek, esetleg más ételek biztosítanak abban, hogy olyat eszünk, ami ízlik és egy kis fagyasztó ládával felszerelve akár jeges kávénkat is magunkkal vihetjük. Nem csak kevesebb pénzt költünk ezzel, hanem egy izgalmas kalandot is átélhetünk, mely gyerekeinknek is jó szórakozást nyújthat.

Óvatosan a fagyival!

Mindannyian imádunk fagyizni – ha a nyárra gondolunk, talán ez a legelső dolog, ami eszünkbe jut. Lehűt minket és egy kicsit elfelejthetjük a minket körülvevő forróságot, de ennek az ára is megvan. Budapesten egy gombóc fagyi ára akár 350 forintba is kerülhet, és ha a fagyizásból is rendszert csinálunk, hamar túlköltekezhetünk. Ahelyett, hogy naponta másra se költenénk, próbáljuk elkészíteni otthon! Lehetséges, hogy nem lesz annyira finom, mint amiket a kézműves fagyizókban kaphatunk, de a hatása meglesz és hosszabb távon jelentős összeget megspórolhatunk rajta. Otthon próbáljuk inkább fagyasztott gyümölcsből elkészíteni kedvenceinket, így kevesebb pénzből többet is tudunk enni. Ugyanígy a jégkásával. Azt ugyancsak nem egy egetrengető feladat otthon megcsinálnunk.

Napozzunk otthon!

Sokan vannak, akik csak a napozás kedvéért járnak strandra, de ez eléggé megürítheti pénztárcánkat. Ha nem feltétlenül a vizet szeretnénk élvezni, akkor próbáljunk meg otthon felállítani egy kényelmes napozóágyat, amire kedvünk szerint feküdhetünk pihenni és barnulni. Így nem csak a napozás költségeiből vághatunk le egy kicsit, de szoláriumba sem kell járnunk. Napozni otthon is tudunk, akár kertünkben is. Ezzel a módszerrel elkerülhetjük a strandolással járó költséges utat is.

Mondjunk nemet a légkondira!

A nyári hőség miatt, különösen ha tömbházban lakunk, rengeteget kell a légkondicionálókra, valamint ventilátorokra áldoznunk. A folyamatos hűtés miatt a számla nem kicsivel lesz nagyobb. Próbáljuk ezeket elkerülni és keressünk alternatív megoldásokat, amelyek ha nem is teljesen oldják meg a hőséggel járó problémát, de enyhítenek rajta. Lakásunkat szereljük fel redőnyökkel, vizezzük be törölközőinket, így biztosan elviselhetőbb lesz a nyári időjárás.  Ezekkel a módszerekkel a villanyszámlát se növeljük és egy kellemes, elviselhető környezetet teremthetünk otthonunkban. 

Költözés esetén pedig jól nézzünk körül!

Ha pont lakást szeretnénk váltani, akkor érdemes olyan ingatlant keresi, amely jól szigetelt ugyanis ez rengeteget számíthat. Ha bérelni vagy esetleg vásárolni szeretnénk egy lakást, akkor mindenképp legyünk körültekintőek és csak azokat nézzük, amelyek megfelelő szigeteléssel vannak ellátva abban az esetben, ha nem bírjuk a nyári meleget. Egy földszinten lévő lakás például sokkal hűvösebb nyáron, mint egy emeleti. Használjuk ki a szűrőkkel felszerelt ingatlankereső platformokat, így biztosan elkerülhetjük a buktatókat.