Online videójátékok regisztrációs bónusszal?

0
586

Az online videójátékok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a fiatal és persze az idősebb korosztály körében egyaránt. Az otthoni szórakozási lehetőség lehet hobbi és hivatás is, attól függően, hogy mennyire akarunk belemélyedni ebbe a világba. Ebben a cikkben bemutatjuk ezeket a játékokat, hogy miért éri meg őket kipróbálni és milyen lehetőségek vannak regisztráció esetén.

A videójátékok előnyei

Az online videójátékokban többen lépnek interakcióba egymással, általában eszközön vagy vezérlésen keresztül. Ez lehet számítógép, telefon, tablet, illetve konzol is. Mindennek vannak rossz és jó oldala, és bár sokan a videójátékok hátrányait szokták előtérbe helyezni, bőven akad jó része is ennek a világnak. Ez ugyanis nemcsak hobbi lehet, hiszen sokan ebből élnek meg, azzal, hogy naponta több órát játszanak, így egyre jobbá válnak az egyes játékokban. A profikat pedig díjazzák, versenyeken vehetnek részt, amit aztán megnyerve jutnak nagyobb összeghez.

Vannak olyan videójátékok is, ahol regisztráció esetén akár extra xp (experience points) is jár, így az újonnan érkezők is könnyebben beletanulhatnak a játék mechanikájába. Érdemes kipróbálni őket, hiszen ismereteket szerezhetünk, de fejleszthetőek a szellemi és a testi képességek is. Viszont kizárólag a megfelelő online változattal érdemes próbálkozni, hiszen akadnak erőszakos és agresszív videójátékok, amelyek rossz hatással lehetnek az emberre.

Bár azért több előnye van, mint hátránya. Ami a szellemi és a testi képességeket illeti, a tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres játék javíthatja a vizuális figyelmet, a teljesítményt, valamint gyorsabban tudunk reagálni az egyes helyzetekre. Akkor is érződik a sok játék, ha több tevékenységet végeznénk egyszerre, hiszen képesek leszünk egyszerre két-három dologra is koncentrálni. Persze nem hosszú távon, néha viszont jól tud jönni, ha nem csak egy dolgot tudunk meglátni és hallani.

Terápiás eszköz

A videójátékokat olyan emberek kezdték el használni, akiknek fizikai és mentális betegségeik voltak. Éppen ezért, egyes embereknek jól jöhet, ha figyelemzavarral küzdenek, segíti lekötni az agyat. Túlzásba azonban sosem szabad esni, mindig érdemes megtalálni az arany középutat.

Online játék vagy videójáték?

A fogalmak sokszor homályosak, hiszen sokan összetévesztik az online játékokat és a videójátékokat. Léteznek azonban online videójátékok is, tehát érdemes tisztázni, hogy melyikről is van szó. A videójátékokkal ugye digitális képernyők keresztül játszik az ember, így ide tartoznak a telefonos változatok, mint az Angry birds vagy a Candy crush, valamint ide sorolható az Xbox, a Playstation konzolos verekedős verziók és a számítógépes MMO játékok is. Egy hatalmas halmaz, amibe igen sok fajta dolog beletartozik.

Viszont az online játék már egy kisebb csoport, ami persze ugyanúgy beletartozik ebbe a csoportba, ezekhez azonban internetre van szükség. Ezen belül vannak stratégiai, szimulációs, illetve lövöldözős játékok egyaránt.

Az online videójátékok viszont olyanok, amelyek egy külön világra épültek. Ezekből rengeteg mai sorozat készült, mint a Witcher, ami a Netflixen vált igazán népszerűvé. Ez a típus hódít jelenleg, hiszen az e-sport részét képezik, így bőven van még bennük potenciál.

Az online videójátékok közösségépítő hatása

A járvány megmutatta, hogy a folyamatos netes játék befolyással van a szociális kapcsolatokra. Nem feltétlenül fogunk elfordulni a külvilágtól, hiszen világszerte rengeteg embernek segített kikapcsolódni az e-sport, hiszen úgy érezhették, hogy annak ellenére váltak egy közösség tagjává, hogy a négy fal között kellett ülniük. A társas kapcsolatok ugyanis eléggé korlátozottak voltak, így nem sok lehetőségünk akadt ismerkedni és beszélgetni.

Sok ember fedezte fel magának ezt a sokszínű világot, olyanok is, akik korábban még nem ismerték az online videójátékokat. A szórakoztatóipar ezen ágazata tehát megerősödött, amihez hozzásegített az, hogy sok játék mobilra és tabletre is letölthetővé vált. Emellett meg kell említeni azt a tényt, hogy amíg korábban kevés lehetőségünk volt a világ bármely táján ismerkedni, addig ennek az új világnak köszönhetően szinte bárkihez becsatlakozhatunk. Ennek már rövid távon is akad előnye, nem beszélve arról, hogy akár nyelvismeret fejlesztéséhez is kiváló megoldás.

Élményszerzés és a magyar e-sport

Amennyiben közösségi élményről beszélünk, akkor a legtöbbünknek még mindig a sport jut eszébe. Ennek kapcsán sokan vonnak párhuzamot a két világ között, ami talán nem csoda, hiszen az e-sport egyre népszerűbb, néha már vetekszik az igazi sporttal. A közvetítéseket és a mérkőzéseket hatalmas tömeg követi figyelemmel, hiszen itt is vannak csapatok és ligák, akikért lehet izgulni. Mindegy, hogy valaki kezdő vagy profi, igen sokat tud belőle profitálni.

Hazánkban az e-sport egyre népszerűbb, főleg azért, mert más saját szövetségünk és saját sportolóink is vannak. Ezek már külföldön is megmérettették magukat, illetve akadnak hazai e-sport rendezvények, amin össze találkozhatnak azok az emberek, akik ebbe a világba tartoznak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here