Szabadulószobás helyek: hogy néznek ki és hogy zajlik a szabadulás?

0
46

Ha valamit, akkor a szabadulószobás játékokat mindenkinek ki kell próbálnia életében legalább egyszer. Lehetséges, hogy a te bakancslistádon is régóta ott van már, csak még nem jutottál el, esetleg bizonytalan vagy azt illetően, hogy tényleg olyan mókás-e. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan is néznek ki ezek a helyek és hogy hogyan zajlik egy szabadulós játék. Remélhetőleg ezzel segítünk az elhatározásban.

Hogy néz ki egy ilyen hely?

Bizonyos mértékben minden szabadulószobás hely eltér egymástól. Egyeseknél csak a szabadulószobák kaptak helyet, míg mások egyéb szolgáltatásokat is kínálnak. A Neverlandben például a szabadulószobák mellett kialakítottak egy nagyon menő étterem és bár részleget is, ahol lehetőség van megünnepelni például a sikeres szabadulást, de bármilyen más eseményt, szülinapot, vagy akár legény- vagy lánybúcsút is. Ezen kívül helyet kapott egy VIP szoba, ami olyan néhány fős társaságok számára bérelhető ki, akik szeretnének privátban ünnepelni.

Szabadulószobák

Egy szabadulószobás helyen több szoba található, amelyek különböző témákra épülnek. A Neverlandnél például a bátrabbak különböző horrorisztikus szobákból szabadulhatnak, míg a kalandvágyóknak marad a vadnyugat vagy a varázsvilág témája. Lelőném a poént, ha elárulnám, hogy az egyes szobák pontosan hogy néznek ki, egyet viszont érdemes tudni, a berendezés nagyon élethű. Ennek köszönhetően nem is kell erős képzelőerő, teljesen beleélheted magad a játékba.

A szabadulás

A szabaduláshoz legalább ketten kelletek, hiszen a játék lényege, hogy összefogással sikerüljön teljesíteni a kihívást. Persze minél többen vagytok, annál jobb, de a 7 főt ne haladjátok meg! Ez alatt tudtok ugyanis hatékonyan kommunikálni egymással és mindenkit bevonni a feladatok teljesítésébe.

Egyes szobáknál kifejezetten a kiszabadulás a cél, míg másoknál egy konkrét küldetést kell megoldani. A weboldalon a szobák leírása általában ezt tartalmazza, így előzetesen utána tudsz járni, hogy hol mi a feladat és ez alapján eldöntheted, számodra melyik a legszimpatikusabb. Ebbe természetesen vond be barátaidat is, együtt válasszátok ki a szobát, hiszen a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here