Október a látás hónapja – a BULÁKE szemszögéből

0
1176

„Ma Magyarországon több mint 80 000 látássérült személy él. Ezen felül évente több mint 6000 ember veszíti el a látását. Egyesületünk 2005-től dolgozik azért, hogy a látássérült emberek is társadalmunk hasznos tagjává válhassanak, hiszen számukra, épp olyan fontos a munka, az elismerés, amilyen látó társaiknak” -olvasható a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete közösségi oldalán. „Te mit tennél ilyen sötétségben? Köszönjük, ha Te is figyelsz ránk!”  Bővebb információ róluk  ITT és ITT.

Az egyesület elnöke: Nyikes Fatime (Róla többek között ITT írtunk.)Az egyesület bemutatását egy kisfilm is segíti, amit ITT érhető el:

Te mit tennél ilyen sötétségben?

Ma Magyarországon több mint 80 000 látássérült személy él. Ezen felül évente több mint 6000 ember veszti el a látását. Egyesületünk 2005-től dolgozik azért, hogy a látássérült emberek is társadalmunk hasznos tagjává válhassanak, hiszen számukra, épp olyan fontos a munka, az elismerés, amilyen látó társaiknak.Te mit tennél ilyen sötétségben? Köszönjük, ha Te is figyelsz ránk! :)Bővebb információ rólunk >>> https://bulake.hu; https://szemleletmodrehab.hu[videó szöveg:Te mit tennél, ilyen sötétségben? – Mi elmegyünk együtt kirándulni… – persze segítünk egymásnak… – de vannak más segítőink is. – Ha kíváncsi vagy ránk… – szívesen megmutatjuk, milyen így élni… – vagy elmeséljük neked… – a látássérültek is sokan vannak… – jó érzés, ha meghallgatsz bennünket! – Ha értékeled a munkánkat… – ha segíted, hogy könnyebben közlekedjünk. – Mi is segítünk egymásnak…- hogy senki se érezze magát egyedül a sötétben… – rehabilitációs központunk is ezért dolgozik. -Kifinomulttá vált a tapintásunk… – így gyógyításra használjuk. – Hidd el, nagyon jó csapattá váltunk! – Köszönjük, ha Te is figyelsz ránk!]A kisfilmet Nyitrai Mirian készítette.

Közzétette: Buláke – 2018. szeptember 25., kedd

Lapunk korábbi fontosabb cikkei az egyesület munkájáról:

A Buláke a legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás

Fatime és Dóra szeme világának a története és Gyöngyvéré, a segítőé, no meg egy pályázat bejelentése

Látássérültek egymásért

Megújult a BULÁKE szolgáltató irodája

A látássérültek érzékenyítő programja iskoláknak

Látássérültek tanítottak a városházán

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here