Nemzetközi utánpótlás teniszversenyek voltak a Budaörsi Teniszcentrumban

0
770
Két nemzetközi utánpótlásverseny zajlott augusztus végén a Budaörsi Teniszcentrumban. Mindkét verseny Budaörs Cupként került fel a nemzetközi versenynaptárba, először az U18-as majd az U14-es korosztály mutatkozott be. (Fiatalabbak nevezhetnek, de a megjelölt korhatárnál idősebbek nem –  a szerk.)

Mindkét versenyre több mint 30 országból érkeztek, többek között Amerikából, Angliából, Oroszországból, Ciprusból, Svájcból, Grúziából, Kínából, Franciaországból és számos szomszédos országból.

A hazai versenyek mindig remek lehetőséget kínálnak a magyar utánpótlás-versenyzőknek, mivel extra költségek nélkül (szállás, utazás) mérkőzhettek meg a világ élvonalába tartozó játékosokkal.
Az U18-as versenyen 24 magyar indult, de sajnos a döntőbe nem jutottak be. A lányoknál egyéniben és párosban is orosz győzelem született, a fiúknál egyéniben bolgárok, párosban angolok nyertek. Idén is kiosztotta a versenyrendezőség által felajánlott vándorserleget, amit a néhai Csoknyay Jánosról, Csoknyay Bertalan versenyigazgató édesapjáról neveztek el, és melyet a legeredményesebb magyar fiú kategóriában Makk Péter, lányoknál meg Gécsek Fanni kapta. A fair play díjat egy olasz lány vehette át.
Az U14-eseknél a több mint száz indulóból majdnem a fele magyar volt. Ez a korosztály már nem a rekkenő hőségben játszott, de komolyabb esőszünetekkel nem kellett számolni. Magyar szempontból eredményesebbnek bizonyult ez a korosztály, hiszen a lány páros versenyszámot  Bartha Panna és Mihalka Zsófia nyerték, a fiúknál Pesti Balázs jutott el a nyolcaddöntőig egyéniben, párosban a Páll Noel és Újváry Matthias duó harmadik lett, míg a lányoknál egyéniben Udvardi és Dankó került be a legjobb nyolcba.
A lány páros első és  második helyezettjei az U14-eseknél
Makk Péter
Gécsek Fanni
Írta: Csoknyay Anna