Nem épülhet meg a Kőhegyre tervezett adótorony

0
395

Márciusban írtunk arról (továbbá online még ITT és összefoglalóan a havi Budaörsi Napló áprilisi számának 8-9. oldalán olvasható a témáról), hogy a környéken élőknek nem tetszik a Víztorony utcába tervezett adótorony tervezett megépítése. Az ügy új fejezethez ért – tájékoztatta lapunkat a tiltakozó aláírásgyűjtést megszervező Takács Krisztina. Ma kapták meg ugyanis a kivitelező Vantage Towers Zrt. által a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz beadott adótorony fennmaradási kérelem ELUTASÍTÓ HATÁROZATÁT!

„Fennmaradási – jól olvassák – , mivel a torony építő cég  11,50 m magas működő adótoronyról adott be műszaki terveket, mint meglévő állapotról, amit ő 12,3 méteresre korszerűsítene, ha a régi fennmaradási engedélyt kap….. – ezt minden itt lakó tudja, hogy torony nem volt, csak egy 4 méteres rozsdás rúd, amit 20 éve biztos nem használt senki”  – olvasható a Víztorony/Máriavölgy utca lakói aláírással ellátott, szerkesztőségünknek címzett levélben.

A környezetvédelmi hatóságok sajnos rögtön fejet hajtottak, hiába kiemelten védett terület, az NMHH kiadta volna az engedélyt, ha minden hatóság beleegyezik és már akár állna a torony.

„Szerencsére a budaörsi önkormányzat Jegyzője, Dr. Bocsi István megtagadta a szakhatósági hozzájárulást, ezért szeretnénk ezúton köszönetet mondani jegyző úrnak, ez a nemleges szakhatósági állásfoglalás akadályozta meg a torony engedélyezését!”

A torony a lakók és az önkormányzat szerint sem a HÉSZ, sem településképi szempontból nem volt elfogadható, a környezetvédelmi és lakóövezeti szempontok mellett.

„Köszönjük az 1250 budaörsi lakónak, akik azonnal aláírták a petíciós oldalt, 34 oldalnyi velős hozzászólással, így tudtunk érdemben kiállni a hatóságok felé több körben és a Budaörsi Naplónak a nyilvánosságot! Jó volt látni, hogy így összefognak az itt élők, a lakói közösség teljesen összezárt és megosztottuk a feladatokat. Sajnos még hátradőlni teljesen nem merünk, de szerettük volna tájékoztatni a budaörsieket a fejleményekről!” – fejeződik be a levél.

Reméljük sokakkal jó hírt közöltünk, bár valószínűsíthető, hogy a kivitelező cég fellebbezni fog. (A cégvezető álláspontja az áprilisi cikkünkben olvasható.)

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here