Ezért nem kérik a kőhegyiek az adótornyot

0
142

Néhány nap alatt 1100-an írták alá azt a petíciót, amit a kőhegyi Víztorony utcában megkezdett adótorony létesítése ellen gyűjtöttek az ott élők.

Mint lapunkban március 21-én megírtuk, „egy olvasónk jelzése szerint 2022. márc. 14-én, Budaörsön, a Víztorony utcában lévő, Fővárosi Vízművek területén építési munkálatok kezdődtek és az építkezésen dolgozóktól azt a tájékoztatást kapta, hogy 10 méter magasságú, Vodafone mobil átjátszó torony épül. Vajon milyen hatással lehet ez a környéken élőkre és kivel egyeztettek erről? – merül fel.” Cikkünk végén jeleztük, hogy talán nincs miért aggódni, mert a Vodafontól kapott tájékoztatás szerint “csak a Vantage Towers tesz eleget jókarbantartási kötelezettségének. Viszont akkor miért készül egy új toronyhoz az alap?”

Azóta új fejlemény, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kint járt a helyszínen és átmenetileg leállították az építkezést. Jegyzőkönyvet vettek fel, amelyben rögzítették, hogy ez bizony nem karbantartás. Ezt megerősítette kérdésünkre válaszolva Lőrincz Mihály, a városháza műszaki ügyosztályának a vezetője is, bár mint mondta „erről és az engedélyezési folyamatról hivatalos értesítést az önkormányzat eddig nem kapott.”

A gyorsan és hatékonyan összefogott civilek azonban benyújtottak egy újabb levelet az NMHH-nak, egyértelművé téve, hogy miért nem értenek egyet az adótorony megépítésével. 

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság!

Csatoltan szeretnénk egy lakossági tiltakozást benyújtani Hatóságuk felé a 02263-2022-03-17-TÜ ügyszámon már ismert, Budaörsön a kőhegyi Víztorony utcában megkezdett adótorony létesítése ellen.

 2022.03.24-én a helyszínen szóban jelezték felénk, hogy az építkezés leállításra kerül, mert nem karbantartásnak, hanem engedély nélküli építési tevékenységnek minősül, amit a helyszínen láttak.

Viszont a későbbiekben történhet engedélyezési, illetve fennmaradási eljárás, amivel a torony akár meg is valósulhat.

Aláírásgyűjtésbe kezdtünk online felületen és azt tapasztaltuk, hogy mi, közvetlen közelben lakók nem vagyunk egyedül, már 1100 fölött van az aláírások száma, akik határozottan tiltakoznak a torony létesítése ellen mind a kiemelten védett természeti környezet, mind egészségvédelmi okokból.

Nagy örömünkre Monostori-Kalovits Márk helyi önkormányzati képviselő is aláírta tiltakozásunkat.

A Duna-Ipoly Nemzeti Parktól is remélünk hozzászólást, mert a Kőhegy kiemelten védett területe hozzájuk tartozik.

Kérjük vizsgálják meg a körülményeket és ne adjanak lehetőséget arra, hogy ide adótorony épülhessen!

Köszönettel és Tisztelettel:

A tiltakozó lakók nevében:

Takács Krisztina

Budaörs kőhegyi lakos”

Az előzmények:

https://budaorsinaplo.hu/mobil-atjatszotorony-epul-a-viztorony-utcaban-vagy-csak-karbantartasrol-van-szo/

Miért ne épüljön meg itt az adótorony?

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here