Nagy Ádám János „tényleg szuper”, és szerinte a versenyzés is

0
3037

„Az érdekelt, hogy valamit létrehozzak, és nem zavart, ha közben poros, vagy ragasztós leszek” – mondta lapunknak pályaválasztásáról Nagy Ádám János, aki Budaörs sztárja ezekben a napokban, legalábbis bízunk benne, mert nagyon megérdemli. Pár napja írtunk róla, hogy duplán győztese a szeptember 26-28. között megrendezett nemzetközi 6. Euroskills szakmai versenynek. A legjobb épületasztalos és a nemzet legjobbja kitüntetést is ő kapta ott, ahol Európából félezer fiatal szakember 37 szakmában mérette meg magát.

 

Miért lett éppen asztalos?
A pályaválasztásom akkor kezdődött, amikor általános iskolában (a Kesjárba jártam) észrevettem hogy a szobámban több a szerszám, mint a tankönyv és a játék. Az érdekelt, hogy valamit létrehozzak, és nem zavart, ha közben poros, vagy ragasztós leszek. Majd Székesfehérváron érettségiztem, miután édesapám leültetett, hogy beszéljük meg, mi lesz belőlem. Ő nagyon szerette volna, ha egyetemre megyek, hiszen mindkét szülőm diplomás. Akkor döntöttem el, hogy asztalos leszek, később, és amikor hívő keresztény lettem (Ádám a budaörsi Kőszikla Baptista Gyülekezet tagja – a szerk.), nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez a hivatásom, és ebben Isten nagyon megáldott.

Jelenleg hol, mit dolgozik és/vagy tanul?
Budaörsön dolgozom a Bútor-Trió Kft.-nél, immár 3 éve. Egyedi bútorokat készítünk megrendelésre.

A versenyre való készülés és maga a verseny sok időt igényelt. Ezt hogy sikerült összeegyeztetni a munkával?
A versenyre való felkészülés több mint fél évet vett igénybe, ezt úgy tudtam megoldani, hogy ebben az időben a budaörsi cégnél nem dolgoztam. A főnököm nagyon támogató volt, végig érdeklődött, hogy megy a felkészülés, és a versenyre is eljött a kollégáimmal. A gyülekezetemben is nagyon támogattak, bármilyen kérdésem volt, bizalommal fordulhattam hozzájuk.

Mi volt a verseny legemlékezetesebb pillanata?
Nehéz válaszolni erre a kérdésre, ugyanis mind a három napot nagyon élveztem a versenyen. Amikor a keretet összeragasztottam, és láttam hogy jól sikerült, az nagyon jó érzés volt.

Azon túl, hogy most ismert lett, sokan gratulálnak, lehet-e más hozadéka annak, hogy megnyerte ezt a versenyt? Például, hogy válogathat a megbízások közül?
A verseny önmagában hatalmas élmény volt, rengeteg jó helyre mentünk a csapattal, sok örömben volt részünk és ehhez még hozzájött a pénznyeremény. Szóval bátorítok minden fiatalt, hogy érdeklődjön a versenyzés iránt, tényleg szuper! S valóban megkerestek pár állásajánlattal, de azért nem halmoznak el vele. Azt látom, hogy a köztudatban nincsenek benne az Euroskills és a Worldskills versenyek, és hogy ezek miről szólnak, de talán egyre jobb a helyzet.

S mit szeretne rövidebb és hosszabb távon még elérni?
A verseny megnyerésével egyből mehetek mestervizsgázni, azt mindenképpen megcsinálom. Hosszú távú tervem pedig, hogy saját asztalos céget alapítok, illetve a fiatalokat szeretném inspirálni abban, hogy ha az van a szívükbe írva, akkor tanuljanak szakmát. Én így négy év munka után sem bántam meg, hogy nem mentem egyetemre, hanem asztalos lettem.

Kapcsolódó cikkünk ITT olvasható: https://budaorsinaplo.hu/a-budaorsi-nagy-adam-janos-a-legjobb-epuletasztalos/

 

Fotók: Nagy Ádám fb oldala

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here