A budaörsi Nagy Ádám János a legjobb épületasztalos

0
2337

Van budaörsi győztese is a szeptember 26-28. között megrendezett 6. Euroskills szakmai versenynek, amit Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén tartottak. Nagy Ádám János lett a legjobb épületasztalos. A versenyre szerte Európából félezer fiatal szakember érkezett, 37 szakmában mérették meg magukat, a magyarok 27 szakmában neveztek.

“Kedves Ismerőseim! Hálásan köszönöm nektek a rengeteg szurkolást, imát, gratulációt! Az hogy 1. helyezést érhettem el az #EuroskillsBudapest2018 versenyen #épületasztalos kategóriában, nem egyedül az én érdemem, sok ember munkája van benne. Először is Istennek vagyok hálás / a felkészülésen, és a versenyen is végig rá támaszkodtam, amikor elkezdtem félni, vagy aggódni belé kapaszkodtam! Köszönöm Csaba Babanecz-nek a szakmai, és lelki támogatását ebben a jópár hónapban, és főleg a versenyen! Köszönöm a Szponzoroknak a támogatásukat, nélkületek sem ment volna! #Festool #Mkik #Hdidakt A Nemzet Legjobbja díjat hogy én kaptam, még most is próbálom feldolgozni, azt gondolom hogy bármelyik csapattársam megérdemelte volna, hatalmasat küzdött mindenki a saját szakmájában!  #Skillshungary” -olvasható a budaörsi Nagy Ádám János közösségi oldalán.

A magyar csapat összesen 27 szakmában képviseltette magát. A SkillsHungary program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve valósult meg, és az MKIK nemcsak az előkészítésben, hanem a rendezvény lebonyolításában is jelentős szerepet vállalt. Az asztalos csapat már tavaly novemberében kiválasztotta a versenyzőket, hogy minél több idő maradjon a felkészülésre.

Januárban Nagy Ádám János és Simon Krisztián, ő bútorasztalos, kezdte meg a felkészülést. Mindketten Babanecz Csaba és Fekete Zoltán szakértők irányításával készültek fel a versenyre a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának nemzetközi szintű Skills felkészítő műhelyében és korábbi versenyzők is segítették őket szakmai tudásukkal és a versenyeken szerzett tapasztalatokkal. A bútorasztalos és az épületasztalos szakmát a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Festool Magyarország és a H-Didakt Kft. szponzorálta. A kiválasztott feladatok nyilvánosak voltak, a versenyzők gyakorolhatták, de a verseny előtt 30 százalékban megváltoztak, és ezt már csak a versenyen tudták meg a versenyzők. Az épületasztalos szakmában Ádámnak mestere Babanecz Csaba által tervezett keretszerkezetet kellett 18 óra alatt elkészíteni.

Ezen a videón a budaörsi fiatal szakember bemutatkozása látható: ITT.

Forrás: Nagy Ádám János facebook oldala és az MKIK előzetes sajtóanyaga