A Fodros utcában jövő tavaszra tolódik az útépítés befejezése

0
905

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Fodros utca lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs Város Önkormányzatának megbízásából a folyamatban lévő szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkálatokat követően az utcában csapadékcsatorna, majd útépítési munkálatok következnek.

Budaörs városa európai uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintő szennyvízcsatorna hálózat felújítási programra. A csatorna átépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani. Önkormányzatunk azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít.

A Fodros utca út- és csapadékcsatorna építésének megvalósítására rendelkezünk vállalkozói szerződéssel, így annak kivitelezése már biztosított.

Tekintettel arra, hogy az Európai Uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszabb átfutású, ezért a szennyvízcsatorna felújítás megvalósítását korábban nem volt lehetőségünk elindítani. Ez viszont azt eredményezte, hogy a csapadékcsatorna és útépítési beruházás csak az ősz vége felé kezdődne, mely az időjárás miatt rendkívül kockázatos és bosszantó állapotot teremtene az ott élők számára. Fentiek miatt 2019-ben, mihelyt az időjárás lehetővé teszi, kezdődik csak el a csapadék csatorna és ezt követően az útépítés kivitelezése és a tavasz folyamán az utca teljes rekonstrukciója megvalósul.

A téli időszakra a beruházást várhatóan fel kell, hogy függesszük, mivel a téli időjárási
körülmények között nem végezhető út—és mélyépítési tevékenység. Erre az időszakra az utcát téliesíti a kivitelező, azaz közlekedésre alkalmas állapotot alakít ki, hogy minden ingatlan megfelelően megközelíthető maradjon, és az utca gépjárművel járható legyen.

Kérjük szíves megértésüket!

Budaörs, 2018. szeptember 21

Tisztelettel:

dr. Tóth Ferenc önkormányzati képviselő
Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezető

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here